“Mahallemiz için gönüllerimizi birleştirelim”

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Şubat 2019 09:58
“Mahallemiz için gönüllerimizi birleştirelim”
Koçarlı Orta Mahalle Muhtar Adayı Mesut Demir (44), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Orta Mahalle’de çözülmesi gerekli olarak gördüğü sorunları paylaştı ve mahalleye muhtar seçilirse gerçekleştireceği projeleri anlattı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Büro Yönetimi mezunu olan ve Koçarlı’da üniversite mezunu ilk muhtar adayı olduğunu söyleyen Orta Mahalle Muhtar Adayı Mesut Demir, 25 yıldır esnaflık yaptığını ve Minibüs Kooperatifi Yönetmenliği, Koçarlı Birlik Yöneticiliği, Şoförler Odası Denetleyiciliği gibi görevlerde yer aldığını ekledi.

Tıkla


Kısa süre önce geçirdiği küçük bir kaza sonrası ayağından rahatsızlanarak evinde istirahat eden Orta Mahalle Muhtar Adayı Mesut Demir, bir müddet sahalardan uzak kaldığını ancak çok kısa zaman sonra seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini ifade etti.


“İYİ İLİŞKİLERİM, EN BÜYÜK AVANTAJIM”


7 gün 24 saat ulaşılabilecek bir insan olacağını ve en büyük avantajının insanlarla olan ilişkileri olduğunu söyleyen Demir, “ ‘Mahallemiz için gönüllerimizi birleştirelim’ sloganıyla adaylığımızı açıkladık. Bu demokratik bir seçim, kişilerin farklılık yaratacağını düşündüğümüz için ve daha iyi bir şeyler yapabileceğimizi düşündüğüm için adaylığımı açıkladım. Mahallemiz için elimizden gelenin en fazlasını yapmayı düşünüyorum. Sağlık sorunlarımdan dolayı şu anda belirli bir süre için pek insan içine çıkamıyorum. Engelim kalmayınca sahada olup, kendimi daha net anlatabileceğim. İnsanların bana destek olacağı düşüncesindeyim. Mahallemiz geniş bir mahalle, oy kullanacak hemen hemen bin 35 seçmen sayısı var.


Muhtarların elinde sihirli bir asa yok. Benim buradaki en büyük avantajım insanlarla çok iyi ilişkiler içinde olmak. Birçok görevde bulundum, hepsinden alnımın akıyla çıktım, bir sıkıntı yaşamadım, uyumlu çalışma içinde oldum. Çok seçim gördüm ve kimseyle bir sorun yaşamadım. Şu anda da mahalleliye hizmet etmek istiyorum. Bir üniversite mezunu olarak işi profesyonelleştirmek istiyorum. 7 gün 24 saat ulaşılabilen bir muhtar olmak istiyorum. Hatta muhtardan ziyade ulaşılabilen bir insan olmak istiyorum. Belediye başkanı ve kaymakamla iyi iletişim halinde olursak insanların bize ulaştırdıkları sorunlar minimuma indirilir. Güzel bir seçim ve çalışanın kazanacağı bir seçim olsun” dedi.


“SADECE HİZMET YETMEZ, EN ÜST SEVİYEDE HİZMET VERECEĞİM”


Mahallede gördüğü ve çözülmesi gerektiğini düşündüğü konulara değinen Demir, “Mahallemizin çok fazla hizmet almadığını ve var olan sorunlarını evimizin önüne çıktığım anda görüyorum. Büyük bir su birikintisi var. Çok sıkıntılı bir dönemdeyiz zaten yağmurlar da çok fazla yağıyor. Bu sorunları yerel yöneticilerle diyalogumuzu en üst seviyede tutarak çözebiliriz. Böylece aşılmayacak bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, çünkü muhtarların partisi yok. Bizim için hangi partinin adayının geldiği önemli değil, vatandaş için nasıl en üst seviyede hizmet verdiğimiz önemli. Biz hizmet istemiyoruz, en üst seviyede hizmet istiyoruz. Çünkü insanlar artık eskisi gibi değil, sorguluyoruz, yanlış görünce şikayet ediyoruz. Şikayetler üzerine ciddi sonuçlar alınıyor. En azından yerel basına gidip şikayet ediliyor, her yere duyurulmuş oluyor. Sosyal medyayı da artık herkes aktif şekilde kullanıyor. İnsanlar artık sıkıntısını da memnuniyetini de rahatlıkla ifade ediyor” diye konuştu.


“MAHALLEMİZ ‘AŞAĞI, YUKARI’ DİYE AYRILMAYACAK”


Önceliğinin hizmet olacağını sık sık dile getiren ve değişimin gelmesi gerektiğini savunan Demir, “Mahallemizdeki hiç kimse evrakını gelip bizden almayacak, biz gidip teslim edeceğiz. Benim kafamdaki şeylerden biri mutlaka bu. Kişi şehir dışındaysa o ayrı durum, ama telefonla mutlaka ulaşılacak. Evrakın muhtarlıkta beklemesi doğru değil, bunu insanlara ulaştırmak bizim görevimiz. Çünkü bekleyen evrak acil bir iş olabilir, bizim için önemli görünmese de bekleyen kişi için önemli ve acil olabilir.


Orta Mahalle aşağı ve yukarı olarak ikiye ayrılıyor. Mahallemizde aşağı mahalle, yukarı mahalle ayrımı olmayacak. Aşağıda ne görüyorsa yukarıdaki insanlar, yukarıda ne görüyorsa aşağıdaki insanlar da faydalanıp, hepsi aynı standartta olacak. Bir şey aşağıya yapılıyorsa aynısı yukarıya da yapılacak. Yukarıda aşağıya göre biraz daha eski bir yapılaşma var. Oraya biraz daha hizmetin gitmesi gerekiyor bence. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor, değişim içi de insanların değişmesi gerekiyor. Böylelikle mahallenin çehresi de değişir. Artık kimse eskisi gibi değil, her şeyi çekinmeden söyleyebiliyorlar, en güzeli de bu. İnsanlar oy vermeyeceğini de açıkça söyleyebilir, bu gayet normal bir durum, herkes oy vermeyebilir, dürüstlük çok önemli” ifadelerini kullandı.


“MAHALLEMİZDEKİ PARKIN SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”


Muhtar seçilmesi halinde gerçekleştireceği projelerini aktaran Demir, “Evimizin yakınında bir park var. Ben kendi çocuğumun cemiyetini de orada yaptım. Oraya bulaşık için bir alan yapılsa daha iyi olur. Yemek artıklarından tutun her şeyi yola dökülüyor. Bir kanalizasyon olmadığı için dökülen yemek, yağ ve ekmek kalıntıları tüm mahalleye yayılıyor. Biz nimeti çok değerli gören bir milletiz. Ama o nimetlerin üzerine basıyoruz istemenden de olsa. Belediye gelip hemen temizlemezse, gelip temizleyene kadar ağır bir yemek, yağ kokusu oluyor. Bu parkta vatandaşın kullanabileceği bir bulaşık yıkama yeri mutlaka olmalı. Yemek yapılacak bir yerin de yapılması lazım. Yaz da gelince cemiyetler daha sık yapılıyor. Çok acil çözülmesi gereken sorunlardan biri benim için bu. Diğeri de yukarı mahallede insanların kapı önüne çıkıp oturacağı yerler olmalı” şeklinde konuştu.







 



  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.