Maden göçükleri hayvanlara tuzak oldu

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Eylül 2019 16:26
Maden göçükleri hayvanlara tuzak oldu
Aydın’ın Koçarlı ilçesinde 7 yıldır faaliyet gösteren ve vatandaşların sürekli tepki gösterdiği kömür ocağında oluşan göçüklere düşen hayvanlar kurtarıldı.


Koçarlı merkeze 30 kilometre mesafedeki kırsal Mersinbelen Mahallesi’nde 7 yıldır faaliyet gösteren kömür ocağındaki çalışmalar nedeniyle yakındaki arazilerinde çatlaklar oluştuğunu, toprak kaymalarının yaşandığını aktaran arazi sahipleri zaman zaman oluşan göçüklerden hem topraklarını hem de hayvanlarını kaybediyor.


Arazilerini ve hayvanlarını kazılan çukurlarda oluşan göçükler nedeniyle kaybettiklerini bazı büyükbaş hayvanlarını ise yaralı kurtardıklarını ifade eden Mersinbelen Mahalle sakini olan hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan Salih Kurt, “Hayvanlarımız kazılan çukurlara düşerek yaşamını yitiriyor. Bazılarını yaralı kurtarıyoruz, yetkililerin önlem almasını istiyoruz” dedi.


Salih Kurt ayrıca, kendisine ait tarlada maden çalışmasından dolayı göçükler oluştuğunu belirterek, “Tarlamda maden çalışmasından dolayı oluşan göçük içerisine kaçan hayvanımızı kurtardık. Olay yerine Mersinbelen Jandarma ve Koçarlı zabıta ekipleri intikal etti. Ancak tutanak tutulsa da önlem alınmadı” dedi.


Madenin şuan kacak çalıştığını tahmin ettiklerini de söyleyen Salih Kurt, “Bu konuda defalarca MİGEM  Yatırım İzleme’den geldiler inceleme yapıyorlar ama hiç bir sonuç çıkmadı. Böyle olunca da zaman  geçtikçe hem topraklarımız elimizden göz göre göre gidiyor, hem de hayvanlarımız göçüklere düşerek telef oluyorlar ya da yaralanıyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi

Tıkla

























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.