Kütüphaneye Üye, Öğrencilere Örnek Oldular

EĞITIM Haber Girişi : 29 Ekim 2018 15:45
Kütüphaneye Üye, Öğrencilere Örnek Oldular
Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri Koçarlı İlçe Halk Kütüphanesinde kitaplarla buluştu.

 

Tıkla

Kitap okumanın vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri ayrıca kütüphaneye üye olarak bu davranışlarıyla öğrencilerine örnek olmayı amaçlarken, kendileri için de kitap alarak kütüphaneden ayrıldılar.

 

Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Turgay Arslan ile birlikte Koçarlı İlçe Halk Kütüphanesine gelen 20 öğretmeni kütüphane yetklileri karşılarken, öğretmenler kütüphane çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra kütüphaneye üye işlemlerini yaptırdılar.

 

KÜTÜPHANELER BİLGİ YUVALARIDIR

 

Kütüphanelerin, öğrenciler ve gençler için geleceğe açılan bir kapı olduğunu ifade eden Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Turgay Arslan, “Bazı öğrencilerimizin evlerinde uygun çalışma ortamı olmaması nedeniyle kütüphaneleri tercih etmelidirler. Hem kütüphanede sessiz bir ortamda ders çalışma fırsatı bulurlar hem de buradaki kaynaklardan faydalanabilirler. Ders çalışma saatleri haricinde ise istedikleri kitapları alıp okuyabilirler. O yüzden kütüphaneler bilgi yuvalarıdır” diye konuştu.

 

Okulda görev yapan öğretmenler ile kütüphaneye ilginin artması ve öğrencilere örnek olmak açısından Kütüphaneye üye olduklarını da söyleyen Okul Müdürü Arslan, “Öğrencimize okuldaki eğitimlerinin haricinde de örnek olabilirsek hakikaten topluma, vatana, millete hayırlı bir evlat olacaklardır. Bu şuurla bir araya geldik, ortak hedefimiz onların okumasını sağlamak. O yüzden de Kütüphaneye üye, öğrencilerimize de örnek olmak tek amacımızdır” dedi.

 

Öğretmenler kütüphane yetkilileri tarafından verilen üye kayıt belgelerini doldurarak üyelik işlemlerini tamamlarken, okumak için ise kitap alarak Kütüphaneden ayrıldılar.















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.