“Kuruyemiş’siz Yılbaşı Düşünülmüyor”

GÜNDEM Haber Girişi : 30 Aralık 2019 11:39
“Kuruyemiş’siz Yılbaşı Düşünülmüyor”
“Kuruyemiş’siz Yılbaşı Düşünülmüyor”


Tıkla

Yılbaşı geldi çattı, yılbaşını evinde geçiren vatandaşların vazgeçilmezi kuruyemiş her kesimden insan tarafından tercih ediliyor. Kuruyemişsiz yılbaşı düşünemeyen vatandaşlar, kuruyemiş satan dükkanlara ve sergilere akın etti.


Koçarlı’da esnafın ve vatandaşın yılbaşı hazırlıkları devam ederken, yılbaşı akşamlarının vazgeçilmez atıştırmalığı kuruyemişler en yoğun ilgiyi görüyor.


Atıştırmalıkların başında gelen ve vazgeçilmez olan kuruyemişin birçok çeşidini yılbaşı için hazırlanan masalarda bulabilmek mümkün. Fazla tüketilmediği sürece birçok faydası olan kuruyemiş, yılbaşında alıveriş listelerinin başında yer alıyor.


Yılbaşı denildiği zaman akla gelen yiyeceklerin başında kuruyemişler geliyor. Kuruyemişlerin en fazla tüketildiği dönem olarak öne çıkan ve bu akşam yoğun tüketilecek olan kuruyemişler tezgahlarda hızlı tükeniyor. Yılbaşı için kuruyemiş alışverişinde yüzde 40 ile ay çekirdeğinin başka bir deyişle çiğdem başı çekerken, vatandaşlar karışık kuruyemişi de çok tercih ediyor.


Tüketiciler kuruyemiş ürünlerinin karma olarak yer aldığı ve daha uygun fiyatlandırmaya sahip karışık ürünlere daha fazla yöneliyor. İçeriklerine göre klasik, mix, karışık ya da kokteyl olarak tanımlanan bu seçenekler, kuruyemiş tüketiminde oldukça rağbet görüyor.


KURUYEMİŞÇİLERİN YÜZLERİ GÜLÜYOR


Her yerde olduğu gibi Koçarlıda da yılbaşı hareketliliği yaşanıyor. Yılbaşında eğlencenin başını çeken kuruyemiş satışında hareketlilik yılbaşına sayılı saatler kala da devam ediyor. Yeni yılı evlerinde karşılamaya hazırlanan vatandaşlar ise kuruyemiş satıcılarının yüzünü güldürüyor.


YILBAŞI HAREKETLİLİĞİ SON GÜN DE DEVAM EDİYOR


Toptan ve perakende olarak kuruyemiş satışı yapan kuruyemişçiler ve esnaflar her yıl olduğu gibi bu yılbaşı öncesi satışlarının arttığını söyledi.


Kuruyemiş satışı yapan esnaf “Vatandaşlar özellikle ucuz ve lezzetli kuruyemişi tercih ediyor. Ancak özellikle yılbaşında kesinlikle en iyisini istiyorlar. Yılbaşı hareketliliği devam ediyor. Bu hareketlilik son birkaç gün kala daha da artar, hatta sergilerimizde son günlerde kuyruk oluşuyor. Kuruyemiş yılın her ayında tüketilse de yılbaşında sektörde farklı bir hareketlilik yaşanıyor. Aralık ayında satışlar önceki aylara oranla artıyor.  Yeni yıl sevinci Kutlamanın olmasa olmazı çerezlerin satışlarını yükseltti. Yılbaşı döneminde ister evdeki sofralarda, ister televizyon önünde, ister gidilen restoran ve sosyal ortamlarda kuruyemiş mutlaka kendine yer buluyor. Kuruyemiş, 7’den 77’ye ve hangi toplumsal tabakada olursa olsun, herkesi ortak paydada buluşturan bir keyif unsurdur” dedi.


ESNAF SATIŞTAN MEMNUN


Kuruyemiş satışlarında yaşanan müşteri artışı esnafın yüzünü güldürdü. Çarşı ve pazarda yaşanan hareketlilikten memnun kaldıklarını belirten esnaf işlerin yılbaşının son gününde iyice yoğunlaştığını söyledi. Yakınları ile beraber yılbaşı akşamında evlerinde keyifli vakit geçirmek isteyen vatandaşlar kuruyemişçilere gelerek çekirdek, fındık, fıstık, leblebi, ceviz lokum ve kestane gibi gıda malzemelerinden alıyor. Yılbaşında yoğun olarak tüketilen çekirdek ise esnafın en çok sattığı gıda oldu.


KARIŞIK ÇEREZ RAĞBET GÖRÜYOR


Kuruyemişin yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı ve muhtemelen de sofradaki en sağlıklı atıştırmalık alternatifi olduğunu vurgulayan esnaf, karışık kuruyemiş vatandaşların genel olarak tercihleri arasında diyerek “Kuruyemiş tüketicisi, fiyatı çok yükselen badem, fındık veya Antep fıstığını tek ürün olarak almak yerine, daha uygun fiyatlı karışımları tercih ediyor. Sonuçta burada, daha pahalı ve daha ekonomik mahsulleri harmanlayarak bir denge oluşturabiliyorsunuz. Karışık ürünlerim için badem, fındık, yer fıstığı, kavrulmuş sarı leblebi, çekirdeksiz kuru üzüm, çekirdek, Antep fıstığı, fıstık, fındık, kabak çekirdeği karışımları yapıyoruz. Bu da vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Seçenekli olarak, hem hepsi bir arada hem de fiyatı daha uygun olunca, tüketicilerin bu yöne kaydığını görüyoruz” şeklinde konuştu.


















 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.