Koçarlılı veterinerler temsilcini seçti

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2019 09:29
Koçarlılı veterinerler temsilcini seçti
Kaplan, veterinerler hekimleri temsil etmeye devam edecek.

Koçarlı’da Aydın Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu ve Koçarlıda görev yapan Veteriner Hekimler eşliğinde Koçarlı İlçe Temsilcisi seçimi yapıldı.

Tıkla


Aydın Veteriner Hekimler Odası’nın Koçarlı’daki oda üyeleriyle gerçekleştirdiği ilçe temsilcisi seçiminde mevcut temsilci Veteriner Hekim Mehmet Kaplan tekrar oy birliğiyle ilçe temsilcisi seçildi.


TEMSİLCİ, İLÇEDE ODA ADINA VETERİNERLERİN HAKLARINI GÖZETİYOR


Seçimin gerçekleşmesinden önce genel kurul hakkında konuşan Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, “Aydın Veteriner Hekimleri Odası olarak Yönetim Kurulumuzla beraber ilçe temsilcisi seçimlerimiz için buradayız. Tüm ilçelerde aynı zamanda ilçe temsilciliklerimiz bulunuyor. Buralarda meslektaşlarımızın hakları ve menfaatlerini koruma noktasında mesleğimizi ve odamızı temsilen bir arkadaşımız ilçe temsilcisi olarak görev yapıyor. Odanın tüm yetkilerini burada tecelli ettiriyor ve kullanıyor. İki yılda bir defa genel kurul yaparak Oda Başkanı, Yönetim Kurulu, oda organları seçildikten sonra hemen akabinde ilçe temsilcisi seçimleri yapılıyor. Neredeyse tüm ilçelerdeki temsilci seçimlerimizi tamamladık,  bugün de Koçarlı ilçemizde temsilci seçimimizi yapacağız. Ondan sonra da burada temsilci olarak seçilen meslektaşımız odamız adına faaliyetlerine devam edecek” dedi.


Seçimi nasıl gerçekleştirdiklerini anlatan Şahin, “İlçe temsilcisi seçimlerimizi gerçekleştirmek için adaylar belirleniyor, sonra da o adaylar içerisinden bir isim yazılarak sandığa atılıyor, sonrasında sayım yapıyoruz ve neticesinde en fazla oyu alan meslektaşımız temsilci oluyor. Tek aday çıkarsa zaten oy birliğiyle tüm meslektaşlar kabul ediyor ve o meslektaşımız seçiliyor” ifadelerini kullandı.


“TÜM VETERİNERLER ODALARA ÜYE OLMALI”


Üye olma zorunluluğu olmasa da ildeki veterinerlerin Aydın Veteriner Hekimler Odası’na üye olması gerektiğinin önemine vurgu yapan Şahin, “Bizim Koçarlı’da hem özel olarak çalışan hem de kamuda çalışan meslektaşlarımız var. Serbest çalışıyorsa ve özel muayenehanesi varsa odaya üye olma şartı var. Şu anda Koçarlı’da odamıza üye olan veteriner sayısı 16 tane. Kamuda çalışan arkadaşlarımız da var tabi, o yüzden tam sayıyı bilemiyoruz. İlçe temsilcisi seçimlerine sadece üyelerimiz katılabiliyor. Biz meslektaşlarımıza hep şunu söylüyoruz: Bizim bir tane meslek örgütümüz var, o da Türk Veteriner Hekimleri Birliği’ne bağlı Veteriner Hekimler Odaları. Dolayısıyla kamuda da çalışsa yani üyelik zorunluluğu olmasa dahi, üye olmalarında fayda var. Taşın altına elini sokmak lazım, onların görüşlerini ve orada yaşadıkları sıkıntıları bize iletebilmeleri için üye olmalarında fayda var. Çünkü üyelerimizle devamlı temas halinde oluyoruz. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızı odamıza üye olmaya davet ediyoruz. Göreve geldiğimizden beri ciddi çalışmalarımız var. Çok sayıda zorunlu olmasa da üye olan arkadaşımız oldu” diye konuştu.


“MESLEKTAŞLARIMIZIN MENFAATİNİ GÖZETİYORUZ”


Oda olarak üyeler ve kurumlar arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek konuşan Şahin, “Biz oda olarak seçimlerimizi 30 Eylül’de yaptık. Eylül’den bu yana da ilçe temsilci seçimleri, komisyon çalışmaları, ziyaretler, kamu kurumlarıyla irtibatlarımız oluyor ve buna çok önem veriyoruz. Özellikle sağlık meslek odalarıyla sürekli bir araya geliyoruz ve samimiyetimizi koruyoruz. Bu noktada bizim asli görevimiz hem üyelerimizin menfaatini gözetmek hem de üyelerle kamu kurumları arasında köprü vazifesi görmek” şeklinde konuştu.


Aydın Veteriner Hekimler Odası’nın üye sayısından ve odaların Türkiye’deki konumundan bahseden Şahin, “Türk Veteriner Hekimleri Birliği 1954 yılında kurulmuş olan bir birlik. Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşuyuz, yani nitelikli kamu kuruluşuyuz. Türkiye’de Türk Veteriner Hekimleri Birliği’ne bağlı 56 tane Veteriner Hekimler Odası var. Aydın Veteriner Hekimler Odası da Türkiye’nin büyük odalarından biri. Üye sayımız da artık 500’ü geçti. Bu bizim meslek örgütümüz için bir güçtür. Çünkü meslektaşlarımız toplumun her kesimiyle, pet hayvan sahibi kesimle de büyük-küçükbaş hayvancılık yapan kesimle de bir arada. Toplumun her kesiminde karşılığı olan bir meslek grubuyuz” dedi.


“SORUMLULUĞUMUN HER ZAMAN FARKINDAYIM”


Tekrar ilçe temsilciliği görevine seçilen Veteriner Hekim Kaplan, “Bana tekrar bu görevi layık gören ve seçen veteriner arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görevimin ilçede bana kattığı sorumluluğun farkında olarak ilçemizde veterinerlik mesleğinin refahı için çalışmalarıma devam edeceğim” diyerek teşekkürlerini iletti.





 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.