Koçarlılı şehitlere büyük vefa

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 15:56
Koçarlılı şehitlere büyük vefa
Koçarlı Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Lisesi öğrencileri, merak edilen ve bugüne kadar bilinmeyen bir projeye imza attılar.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında katılımcıların en çok ilgisini çeken projelerden birisi Koçarlılı Kurtuluş Savaşı ve 1. Dünya Savaşı şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu panolar oldu.

Tıkla


Şimdiye kadar neredeyse hiç kimse tarafından bilinmeyen 60 Koçarlılı şehidin mahallesiyle birlikte isimlerinin yazdığı pano, büyük ilgi topladı.


TOPLAM 60 ŞEHİDİN İSMİ VAR


Müzik Öğretmeni Dilek Aysan Sever ve Güngör Taş, Bekir Köse, Eda Zaynık, Özlem Üner ve Fadime Aksoy isimli öğrencilerin birlikte yürüttüğü proje ile öğretmenler ve projeye katılan öğrenciler Koçarlılıların takdirini topladı.


Projenin amacının Koçarlılı olup da Koçarlı tarafından bilinmeyen şehitlerin tanınmasını sağlamak olduğunu belirten Müzik Öğretmeni Dilek Aysan Sever, “Bu projemizin amacı geçmişte vatanımız için canını feda etmiş dedelerimizi unutmamak ve unutturmamak. Bu projemiz Kurtuluş Savaşı ve 1. Dünya Savaşı’nda şehit düşen Koçarlılı askerlerimiz ve dedelerimizi yaşatmak adına düzenlediğimiz bir proje. Projemizi Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz ve 1. Dünya Savaşı şehitlerimiz olmak üzere iki bölümde düzenledik. Kurtuluş savaşı şehitlerimiz toplam 15 isim, 1. Dünya Savaşı şehitlerimiz de toplam 45 isim olmak üzere genelinde toplam 60 şehidimiz bulunmaktadır. Şehitlerimizin Koçarlı’ya ait olan ilçe ve köylerden hangilerinden olduğunu da tek tek belirttik” dedi.


“BİLGİLERİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN ALDIK”


Koçarlılı şehitlerin bilgilerine ulaşmak için faydalandıkları kaynaklardan bahseden Sever, “Bu bilgilere ulaşmak için Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Başkanlığı’nın resmi web sitesinden yararlandık. Bir de Dr. Selim Erdoğan’ın araştırma yazısı olan Çanakkale şehitleri ile ilgili açıklamalarının olduğu web sayfasından da faydalandık. Dr. Selim Erdoğan Sakarya şehitleri, Çanakkale şehitleri, Kurtuluş Savaşı şehitlerini araştıran araştırmacı bir yazarımız. Temel bilgi kaynağımız Dr. Selim Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden şehitlerimizle ilgili bilgileri aldık” ifadelerini kullandı.



















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.