Koçarlılı hakim FET֒den tutuklandı

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ekim 2019 11:30
Koçarlılı hakim FET֒den tutuklandı
Aydın’da düzenlenen operasyonla 27 ay kaçtıktan sonra yakalanan Koçarlılı eski Yargıtay üyesi Mehmet Aydoğdu, 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

2016 yılındaki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Yargıtay Üyesi Aydınlı hakim Mehmet Aydoğdu’nun yargılanmasına devam edildi.

Tıkla


Darbe girişiminin ardından 27 ay kaçtıktan sonra Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki bağ evinde yakalanan Aydoğdu, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesinde hakim karşısına çıktı. Örgütün talimatıyla Yargıtay üyesi seçildiği ve toplantılarına katıldığı, gizli haberleşme uygulaması ByLock kullandığı iddia edilen Mehmet Aydoğdu ve avukatı, esas hakkındaki savunmasını yaptı.


Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi heyeti, Sanık Mehmet Aydoğdu'nun, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunun sabit olduğuna hükmetti. Heyet sanığa, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2'nci maddesi gereğince "kastın yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte kaldığı süre" dikkate alınarak, indirim ve artırım maddeleri ile 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Sanığın aldığı ceza göz önünde bulundurularak hükmen tutukluluk halinin devamına karar verildi.


DARBEDEN 27 AY SONRA YAKALANMIŞTI


FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Aydoğdu, Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bir bağ evinde 23 Ekim 2018'de yakalanmıştı.


Bylock kullandığı, örgütsel toplantılara katıldığı, himmet verdiği, toplanan himmetleri yargının mahrem imamı "Cemal" kod adlı Celil Kalyoncu'ya teslim ettiği ve himmet toplama görevini 2016'ya kadar sürdürdüğü belirtilen Mehmet Aydoğdu'nun, "Murat" kod adlı bir gizli tanığın ifadesinde de adı geçmişti. Gizli tanığın, Aydoğdu'nun Hava Harp Okulu sınav sorularının üçte birini getirip kendilerine verdiğini söylediği ifade edilmişti.







 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.