Koçarlıda pozitif vaka

GÜNDEM Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 23:10
Koçarlıda pozitif vaka
Sosyal mesafeyi hiçe saydılar koronovirüs oldular.

Sosyal mesafeyi hiçe saydılar koronovirüs oldular.

Tıkla

Olay Koçarlı İlçesine bağlı Evsekler mahallesinde yaşandı.


Dün iftar yemeğine katılmak için Aydın’dan Evsekler mahallesindeki  anne ve babasına gelen 9 kişilik  aileden 4 kişi  yüksek ateş nedeni ile hastaneye gitti.  Hastaneye giden  4 kişide koronovirüs testinin pozitif çıkmasının ardından sağlık ekipleri harekete geçti.


Evsekler mahallesinde temas ettikleri kişiler üzerinde yapılan testlerin  ardından bir kişide daha sonuçlar pozitif çıktı. Koçarlı’da vaka sayısı yeniden 1 oldu.


Öte yandan sağlık ekiplerinin Aydın’dan gelen ailenin temas ettikleri kişiler üzerinde taramaları devam ediyor.


YETKİLİLER UYARIYOR


Ev ziyaretlerinin  yapılmaması  ve  sosyal mesafenin korunmasına dikkat çeken yetkililer; Alınan tüm tedbirlere ve uyarılara rağmen vatandaşlarımızın zaman zaman ailecek akraba , komşu ziyaretlerine, cenazelere  gittikleri ve kapalı alanlarda kalabalık şekilde toplandıklarına şahit oluyoruz. Bu durum hastalığın bulaşma riskini artırıyor ve maalesef yapılan mücadelemizi sekteye uğratıyor . Vatandaşlarımızın sosyal mesafeyi korumaları ve gerekli izolasyonu sağlamaları adına gerekli hassasiyeti göstermeleri için bu konularda farkındalıklarını artırmamız gerekiyor” sözlerine yer verdiler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.