Koçarlıda paniğe neden oldu

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Temmuz 2019 12:48
Koçarlıda paniğe neden oldu
Koçarlı’nın Çulhalar mahallesinde görülmeye başlanan Sarıkız örümceği paniğe neden oldu.

Koçarlı’nın Çulhalar mahallesinde  görülmeye başlanan Sarıkız örümceği paniğe neden oldu.

Tıkla

Halk arasında adı sarı kız olarak bilinen et yiyen örümcek vatandaşları  tedirgin etmeye başladı.

Havaların ısınması ile birlikte halk arasında 'Sarıkız' olarak adlandırılan örümceklerin çoğalması vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan örümcekler, karasal iklimin sıcak kesimlerinde karşına çıktığı vatandaşların korkulu rüyası olmaya başladı. Koçarlı’da sıkça görülen 'Sarıkız' örümceği et ile besleniyor. Yaklaşık bir metre dolaylarında zıplıyor.
Doğu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgesinin bazı kısımlarında sıklıkla rastlanan ve sarıkız örümceği olarak bilinen böceklerin zehirli ve ölümcül olabileceği belirtiliyor.

Genellikle geceleri görülen sarıkız örümceği  bir insan eli kadar boyu olan ve 1 metre yükseğe zıplayabilen türden. Sarıkız örümceğinin akrepleri avlayarak beslendiği belirtilirken vatandaşlar özellikle çocuklara zarar verebileceğinden dikkat edilmesi gerektiğini belirttiler.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ NASIL BİR TÜR?

Dünyada çöl bölgelerinde ülkemizde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Sarı Ömer örümceği, zehriyle bir insanı öldürebiliyor. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile besleniyorlar. Bu nedenle et parçalarını kolayca koparabiliyorlar. Bir insan eli kadar boyu olan Sarıkız Örümceği; böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmeyi seviyor. Hatta akrep bile avlayabiliyor.

Sarıkız örümceğinin diğerlerinden ayıran en önemli ve tehlikeli özelliği ise saldırgan bir yapıya sahip olması. Güçlü çene yapısına sahip olan Sarıkız örümceği, kendisinden büyük canlılara bile saldırmaktan çekinmiyor. 









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.