Koçarlıda Bir İlk

EĞITIM Haber Girişi : 12 Ağustos 2020 18:35
Koçarlıda Bir İlk
Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulundan LGS’de büyük başarı.

Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulundan LGS’de büyük başarı.

Tıkla


Cumhuriyet  Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı (LGS’de) büyük bir başarı elde ederek eğitimdeki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.


20 Haziran’da gerçekleşen ve yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin girmiş olduğu sınavın yerleştirme sonuçları 10 Ağustos’ta açıklandı. Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu, Fen Lisesine 8, Güzel Sanatlar Lisesine 2, Sosyal Bilimler Lisesine 1, Spor Lisesine 5, proje okuluna 4, Anadolu Liselerine ise 61 öğrenci yerleştirdi.


 ‘ZOR ŞARTLARDA BÜYÜK BAŞARI’


LGS’deki başarılarını üç ana temelde toplayan Cumhuriyet Ortaokulu  Müdürü Turgay Arslan, “Pandeminin zor şartları altında sınavı başarıyla göğüsleyen öğrencilerimizle gurur duyuyor ve hepsini yürekten kutluyorum. Tabii ki bu bir ekip işi, öğrencilerimiz kadar ailelerinin ve öğretmenlerimizin emeği çok kıymetli” dedi.


 ‘UZAKTAN EĞİTİM İLE BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK’


2019-2020 Eğitim- öğretim yılında Koçarlı'da bir ilki başaran Cumhuriyet Ortaokulu müdürü Turgay Arslan, başta Öğretmen, Okul Aile Birliğimi ve öğrencilerimize Cumhuriyet Ortaokulu idarecileri olarak  çok teşekkür ediyorum.  Başarı birlikte, emekle ve inanarak alınan bir yolculuktur. Ülkemizin ve dünyamızın geçtiği zor zamanlarda okulumuzun bu başarısı büyük bir mutluluk yarattı. 


Sadece akademik anlamda değil başta Eğitim olmak üzere Sosyal, Kültürel ve Sportif alanlarda da çalışmalarımızı hiç ara vermeden devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.   İnanmak ve çalışmak başarının ilk anahtarı olduğu kanıtlanmış olduk.


Yıl boyunca yapılan deneme sınavlarında öğrencilerin sorumlu olduğu kazanımlardan sorular sorularak öğrencinin konuyu tekrar edip etmediği, uzun süreli hafızaya kodlayıp kodlamadığı, konular arasındaki sarmal geçiş becerisi kontrol ediliyor. 


Tüm bunları yaparken çocuklarımızın sosyal aktivitelerden geri kalmamasını ve çok yönlü gelişimlerini ilke olarak edindiğimizden sınav hiçbir zaman hayatın merkezine yerleşmiyor ve kaygı oluşturmuyor.  Uzaktan eğitim ile Cumhuriyet Ortaokulu  öğrencileri geçen yıla oranla daha büyük bir başarı elde ettik” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.