Koçarlı “Yaşam Yolu”na kavuşuyor

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2019 08:53
Koçarlı “Yaşam Yolu”na kavuşuyor
Koçarlı’da vatandaşlar doğayla iç içe bir yürüyüş yolunun ve vatandaşın spor yapıp stres atabileceği yaşam ve spor alanının olmasını istiyor.

Koçarlılıların saat kaç olursa olsun temiz hava alarak spor ve yürüyüş yapıp, keyifli vakit geçirebileceği bir alanlarının bulunmamasından dolayı vatandaşlar yürüyüş yapmak istediğinde yol kenarında, trafiğin aktığı yerlerde tehlikeli bir şekilde yürüyüşlerini ve koşularını yapmaya çalışıyorlar.

Tıkla


Koçarlı Gündoğan Mahallesi Muhtarı Hanife Kırkuşu, Gündoğan Mahallesi’nden Halilbeyli Mahallesi’ne kadar iki mahalleyi birleştirecek bir yürüyüş yolu yapma projelerinin olduğunu paylaşarak Koçarlı’nın özlemini duyduğu yaşam alanına kavuşacağının müjdesini verdi.


“BELEDİYE BAŞKANIMIZ PROJEMİZİ ONAYLADI”


Yaşam yolu yapma projelerini Koçarlı Belediyesine ilettiklerini aktaran Kırkuşu, “Bir yürüyüş yolunun olması konusunda kadınlardan çok fazla talep geliyordu. Zaten Gündoğan Mahallesi’nden Halilbeyli Mahallesi’ne kadar yürünüyordu. Çevresi bakımsız olan toprak yol yürüyüş yolu olarak kullanılıyordu. Biz de buranın yaşam alanı, yürüyüş ve koşu yolu olarak düzenlenmesi için Belediye Başkanımız Nedim Kaplan’a bu projemizi sunduk. Yol kenarına spor aletleri de koyulmasını planlıyoruz. Yolu da ışıklandırarak ve ağaçlandırarak çevre düzenlemesinin de yapılmasını istiyoruz. Yaşam yolu da diyebileceğimiz bu yol 5-6 kilometre uzunluğunda olacak. Etrafına banklar da koyarak çevresini güzelleştirmek istiyoruz. Başkanımız da bu talebimize olumlu yanıt verdi, ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi” dedi.


KADINLAR TEMİZ HAVADA SPOR YAPACAK


Yapılacak yaşam yolunun özellikle kadınlar için çok avantajlı bir durum olacağını dile getiren Kırkuşu, “Koçarlı’da kadınların en büyük ihtiyaçlarından birisi de yürüyüş ve koşu yolu, rahat spor yapabilecekleri bir alan. Ben Koçarlı’nın tek kadın muhtarı olduğum için kadınlar bu taleplerini gelip bana iletiyorlar. Spor yapacak alanları olmadığı için de yürüyüş yapmak isteyenler trafiğin aktığı yol kenarında yürüyüş yapıyorlar. Burada yapacağımız çevre düzenlemesi ve yaşam yolu ile kadınlar yürüyüşlerini, koşularını, sporlarını isterlerse çocuklarıyla birlikte gelerek rahatlıkla ve temiz havada yapacaklar. İstedikleri gibi keyifli vakit geçirebilecekleri bir alan olmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


Gündoğan Mahallesi ve Halilbeyli Mahallesi arasındaki yolun şimdi her saatte kullanılamayan ve tenha bir yol olduğunu paylaşan Kırkuşu, bu projeden sonra her saatte kullanılabilecek, kadınlar ve çocuklar için de güvenli olan işlek bir yol olacağının da altını çizdi.













 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.