Koçarlı’ya dev spor kompleksi yatırımı

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Haziran 2019 15:53
Koçarlı’ya dev spor kompleksi yatırımı
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçeye dev spor kompleksi yapılacağının müjdesini verdi.

Koçarlı’ya yapılması planlanan dev spor kompleksinin Aydın’da tek olacağını belirten Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, yapılacak olan spor kompleksinde tüm spor dallarının olacağını aktardı. Spor kompleksinin Koçarlı Belediyesi ve Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından planlanarak yapımına başlanacağı bildirildi.  

Tıkla


Yapılacak olan spor kompleksinde, tenis kortu, basketbol sahası, açık-kapalı yüzme havuzu, silah atış poligonu gibi çeşitli spor dallarında alanların yapımı planlarında olduğunu belirten Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, sahanın zeminin ve spor kompleksini yenilenmesini bakanlığa teklif ettiklerini söyledi ve “Bakanlıktan onayın kesinleşmesini bekliyoruz. Burada alan konusunda problemimiz yok, 22 bin metre kare alan var. Burayı ortak alan olarak kullanıyoruz. Kenarları yürüyüş yolu olacak, ışıklandırması yapılacak” dedi.


“ÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNLENDİREREK KONTROL EDEBİLİRİZ”


Koçarlı’nın merkezinden ve taşra mahallelerinden spor kompleksi için yoğun talep olduğunu ve çocukların da gelişimi için olumlu bir aktivite olduğuna vurgu yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Son 15-20 yıldır spora kamuoyunun bu kadar ilgi ve merakının olduğunu bilmiyordum. Geçenlerde burada 70-80 tane çocuğun spor yaptığını gördüm, aileleri onları buraya getiriyor. Bu çok hoş bir şey, hoşuma gitti. Çocukların böyle bir heyecanı var, ailelerin de böyle bir talebi var. Çocuklarımız madde kullanımı gibi zararlı şeylere yönelmesinler diye kontrol altına alabilmek adına onları sportif aktivitelere yönlendirmeliyiz. Anneler babalar işinde gücünde olduğu için hayat yoğunluğunda her zaman ilgilenemeyebiliyoruz. Yapılacak olan spor kompleksinden çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, kısacası tüm Koçarlı halkımız faydalanacaktır. Hatta Aydın’da tek olacağı için   bununla da yetinmeyip yakın ilçelerden de vatandaşlarımıza hizmet edeceğini düşünüyoruz ” diye konuştu.


“SPOR YAPMAK KİŞİYE ANLAM KATAR”


Herkesin mesleğinin yanı sıra bir spor dalıyla ilgilenmesinin kişiye anlam kattığını ifade eden Kaplan, “Sonrasında bana basketbol, voleybol, halk oyunları gibi kursların talebinde bulundular. Kursların açılması için belli kursiyer sayısına ulaşmamız gerekiyor. Yeterli kursiyerin olup olmadığını sorduğumda çok sayıda kursiyerin hazır olduğunu söylediler. Her tarz sporu herkesin öğrenmesi ve sporla ilgilenmesi gerekli. Mesleklerimiz tek başına anlam ifade etmez, bunun yanında herkes bir spor dalıyla ilgilenmeli. Baktık ki koçarlı da bu talep de fazla, bizde spor kompleksi için çalışmalara başladık. Koçarlı’da canı isteyince vatandaşın çıkıp gidebileceği bir spor aktivite merkezi yok. Kadınlarımızdan çok fazla bir yüzme kursu talebi var. Burada böyle bir talep varken neden açmayalım? Çocuklardan da yüzme kursu talebi çok fazla. Bu kursları açtığımızda çok fazla kursiyer sayısına ulaşacağız” şeklinde konuştu.


“SPORCULAR VARSA KOMPLEKSİMİZ ANLAM KAZANIR”


Talep fazla olduğu için oldukça memnun olduğunu dile getiren ve yapılacak yatırımın değeceğini savunan Kaplan, “Buraya gerekirse devletten destek de alarak büyük bir kompleks açacağız. Burada böyle bir kitle varken niye alt yapısını oluşturarak spor kompleksi açmayalım? Buraya yapılacak olan yatırıma değer diye düşündük. Bir parti, kurum veya kişi adı altında değil, burada yüzen çocuklar, spor yapan vatandaşlar, voleybol, basketbol, tenis oynayan gençlerimiz olsun diye yapacağız. Onlar varsa burası anlam kazanır” ifadelerini kullandı.


Sağlık yönünden ve sosyal gelişim boyutundan da spor yapmanın Koçarlılılar için çok faydası olacağını aktaran Kaplan, “Bu işin sağlık boyutu da var. Şeker, kalp, tansiyon, obezite gibi hareketsizlikten doğan hastalıkları engellemenin yolu vatandaşa spor yaptırmaktan geçiyor. Spor yaptığımızda sosyal eğitim de alınmış olunuyor. İnsanların sosyalleşmesi açısından çok önemli. İnsanların kimin, nerenin bu kompleksi yaptırdığına bakmadan sosyalleşmek ve sağlık için bu merkezlere gelip spor yapmaları gerekli. Burada bir talep var ve bu talebi yapanların siyasi görüşü, sosyolojik yapısı bizim için önemli değil, önemli olan talebin olması” diyerek spor kompleksini sadece vatandaşa hizmet odaklı açacaklarını söyledi. 


 






 

  








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.