reklam alanı 728x90
13 Ekim 2019 Pazar
Anasayfa > GÜNDEM > Koçarlı ve Aydın doğal dondurmayla serinliyor

Koçarlı ve Aydın doğal dondurmayla serinliyor

24.06.2019 11:15 12 14 16 18 yazdır
Yaz mevsiminin gelmesiyle yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceği olan dondurma da serinlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yerini alıyor.
Koçarlı ve Aydın doğal dondurmayla serinliyor

Fabrikası Koçarlı’da bulunan Has-Bas Pastanesi de yaz mevsiminin gelmesiyle her sene ismi gibi kendine has dondurma imalatını yaparak Aydın’ın ve Koçarlının dondurma ihtiyacını karşılıyor.   


Has-Bas Pastanesi’nde dondurma ustası olan Mustafa Aksoy, yaptıkları dondurmanın hangi aşamalardan geçtiğini ve hazır dondurmayla kendi ürettikleri Has-Bas dondurmasının arasındaki farkları anlattı.


Dondurmayı üretirken sütün hangi aşamalardan geçerek doğal dondurma yaptıklarını söyleyen Aksoy, “Sütü kaynatıyoruz, belli bir kıvama geldiği zaman şekerini ve doğal salebini ilave ediyoruz. Daha sonra da karıştırarak kıvamını almasını sağlayarak, soğutma makinemizde dinlendirmeye bırakıyoruz. Soğuduktan sonra da dondurmayı elde etmek dondurma yapma makinemize karışımı dökerek dondurmamızı elde ediyoruz. Daha sonra ise Elde ettiğimiz ürünü tartarak kaplarımıza yerleştirip dondurucuya koyarak şoklama işlemi yapıyoruz. Dondurmamız artık tüketmeye hazır hale geliyor. Bu şekilde yaptığımız sade ve meyveli çeşit çeşit dondurmaları satış noktalarımızda tüketiciye ulaştırıyoruz” dedi.


KULLANILAN HER ÜRÜN YERLİ VE DOĞAL


Hazır dondurmalarda kullanılan katkı maddelerini kullanmadıklarını, doğal ve yerli ürünler kullandıklarını belirten Aksoy, “Her yerde satılan hazır dondurmalarla bizim yaptığımız dondurma arasında çok fark var. Bizim dondurmamızı tercih etmeliler çünkü kullandığımız her ürün yerli ve doğal. Yerli salep, şeker, süt kullanıyoruz. Hazır dondurmada bu doğal ürünleri bulamazsınız. Hazır dondurmalarda süt tozu, tatlandırıcı gibi maddeler kullanılıyor. Bizim yaptıklarımız çok daha sağlıklı, her şey yüzde yüz doğal, dört dörtlük dondurma yapıyoruz” diye konuştu.


“DONDURMAYI BİLDİĞİNİZ YERDEN ALIN”


Dondurma gibi gıdaların temiz ve güvenilir yerde yapılanlarının tüketilmesi gerektiğini savunan Aksoy, “Dondurma tüketirken doğal olmasına ve üretilirken hijyenik, temiz ortamının sağlanmış olmasına dikkat etsinler. Her dondurmanın nerede ve ne koşullarda üretildiğini de bilmeleri mümkün değil. Bu yüzden vatandaşımız dondurmayı tüketirken bildikleri yerlerden almaya özen göstersinler. Temizliğinden ve güvenilirliğinden emin oldukları yerden almaya dikkat etsinler. Böylece rahatlıkla, şüphe duymadan sağlıklı dondurma yiyebilirler” diyerek dondurmanın güvenilir yerlerden alınıp tüketilmesi gerektiği konusunda uyardı.


“ÇOCUKLARIMIZA HER DONDURMAYI YEDİRMEMELİYİZ”


Ailelerinin her konuda olduğu gibi dondurma konusunda da çocukları için en güvenilir ve sağlıklı olanı seçmek istediklerini aktaran Aksoy, “Hazır dondurmalarda kıvam arttırıcı, tatlandırıcı vardır. Bizim dondurmalarımızdaki gibi yerli doğal salep ve doğal ürünler bulunmaz. Dondurmanın hijyenikliği ve sağlıklı olması çok önemli. En çok da çocuklar tarafından tercih edilen bir serinletici yaz aylarında. Aileler de çocuklarına dondurma yedirirken bu doğallık ve temizlik şartlarını göz önüne alıp doğal, sağlıklı, temiz ve güvenilir dondurma yedirmeliler. Çocukların canı her dondurma istediğinde aileler de önlerine çıkan her dondurmayı çocuklarına vermemeliler. O yüzden özellikle de çocuklarına dondurma alırken ailelerin nereden dondurma aldıklarına ve bildikleri, güvendikleri yerden almalarına daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  


 

Necmiye KAPTAN










  









ihh 468x60
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri