Koçarlı, Türkiye Birincisi Oldu

EĞITIM Haber Girişi : 09 Ocak 2021 13:15
Koçarlı, Türkiye Birincisi Oldu
Koçarlı Anadolu lisesi İngilizce öğretmenleri 2018-2019 yılı E-Twinning projesinde 16-19 yaş kategorisinde birinci olarak Türkiye Özel Ödülü kazandı.

Aydın Koçarlı Anadolu lisesi İngilizce öğretmenleri 2018-2019 yılı E-Twinning projesinde 16-19 yaş kategorisinde birinci olarak Türkiye Özel Ödülü kazandı.

Tıkla


Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü bünyesinde Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen e-Twinning projesi ödülleri sahiplerini buldu.


Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojileri ve yabancı dil becerilerinin arttırılması amacıyla yürütülen projede Türkiye'den 20 okul yarıştı.


AYDIN, TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU


Koçarlı Anadolu lisesi İngilizce öğretmenleri Turgut Aydın ve Gülin Aydın, kuruculuğunu Ayça Türkcan'ın yaptığı ve 7 farklı ülkeden 26 okulun yer aldığı "My Digital Classroom" projesinde Türkiye birinciliği elde etti.














"AMACIMIZ DİJİTAL EĞİTİMİ DAHA VERİMLİ HALE GETİRMEK"  


Koçarlı Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Gülin Aydın, "Projemizde, hem öğretmenleri hem de öğrencileri eğitimde dijital olarak aktif olmaya, daha güvenli internet hakkında bilgi edinmeye, ICT yeterliliklerini geliştirmeye ve bu yeterlilikleri verimli bir şekilde kullanmalarını, öğretmek ve öğrenmekten zevk almalarını sağlamak istiyoruz."dedi.


Projenin öğretmen ve öğrenci dayanışmasını arttırdığını söyleyen Aydın," Projemiz aracılığıyla öğretmenler ve öğrenciler derslerde bazı yararlı web 2.0 araçlarını kullandı. Birbirleriyle iletişim ve işbirliği kurdular. Bu sayede dersler daha keyifli geçti ve öğrencilerimiz daha başarılı oldu. Proje aynı zamanda öğrencilerin yaratıcılıkları ve yabancı dil becerileri geliştirdi" diye konuştu. 


3 yıldır başarılı projelere imza attıklarını dile getiren öğretmenlerden Turgut Aydın da, "Bu yolculukta adını sayamadığım ve herbirinden birşeyler öğrendiğim, birlikte çalıştığım tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Öte yandan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş da, özel ödülü kazanan öğretmenleri başarılarından dolayı kutlayarak teşekkür belgesi takdim etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.