Koçarlı Tariş Alanına Kamulaştırma

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Ocak 2021 13:48
Koçarlı Tariş Alanına Kamulaştırma
TARİŞ alanının kamulaştırma kararı ilçede gündem yarattı.

TARİŞ alanının kamulaştırma kararı ilçede gündem yarattı.

Tıkla


Koçarlı Belediyesi Meclisi Pazartesi günü olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Koçarlı ilçesinde Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Donatı alanları, Otopark Tariş İdari Binası ve Hafif Ticari Alanlar yapılması amacıyla; Pamuk Tarım Satış Kooparetifine ait Bahçeli Kargir İdari Bina vasıflı taşınmazın kamulaştırılmasına 10 kabul, 6 red oyu ile karar verildi.


İlçede tartışmalara neden olan 165 Ada 1 Parsel üzerinde bulunan 10 bin 236 m2 TARİŞ alanının ilçede tartışmalara neden olurken, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Koçarlı’ya hak ettiklerini kazandırmaya devam edeceğiz”dedi.


ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ




Tariş alanının kamulaştırma kararının alınmasının ardından  tepki gösteren eski Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.


Şen, kendi döneminde Tariş alanını kamulaştırarak Pazar yeri yapılması yönünde çalışma yaptıklarını belirterek, “TARİŞ alanının pazaryeri olarak kullanılmasını görüşmek üzere yapılan toplantıya, Tariş yn.kr.bşk ile sulama birliği bşk. ve oda başkanları kolkola gelmişlerdi. Bana, o toplantıda "çek ellerini Tariş'ten" diye bağıranlar, istimlak kararı almış. Neredeeen nereye!..”paylaşımı yaparak sosyal medya hesabından tepki gösterdi.


6 MECLİS ÜYESİ RET VERDİ


Koçarlı Yeni Mahalle 165 Ada 1 Parsel üzerinde bulunan 10 bin 236 m2 taşınmazın Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Donatı alanı olarak düzenlenmesi için kamulaştırılmasına Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinden Nedim Kaplan, A.Bahri Erdel, Adnan Akdağ, Tuncer Sarı, Yaşar Dirik, Necmi Çıblak, Yasemin Kanat, Memduh Bircan, Mustafa Demir, Murat Uncu kabul oyu verirken, Millet İttifakı Meclis Üyelerinden Mevlüt Şahinci, Songül Çoban, Vehbi Bayındır, Ahmet Keleş, Ramazan Bayram ve Mehmet Sevim red oyu verdi. Mevcut taşınmazın kamulaştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi.


KAMULAŞTIRMA BEDELİ BELİRLENMEDİ




Meclis toplantısında ret oyu kullanan İyi Parti Meclis Üyesi Mevlüt Şahinci, dertlerinin Tarişin yeri değerinden kamulaştırılması olduğunu vurgulayarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.


Açıklamasında, Tariş ve çiftçinin mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Şahinci, “11.01.2021 Pazartesi günü Koçarlı Belediye Meclisinde,TARİŞ-47 Nolu Koçarlı Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’nin İlçemiz merkez sınırları içersinde kalan alanının kamulaştırmasına ilişkin olağan üstü bir meclis toplantısı yaptık.


İlk olarak Kamulaştırma bedelinin önceden belirlenmesi gerektiğini savunduk.


Olmaz diyecek arkadaşlara cevaben; olurdu. Bir komisyon kurulur çalışma yapılır, çıkacak rayiç bedel üzerinden değerlendirme yapılırdı. Ancak böyle bir çalışma olmadı.Sonrasında Meclis içersinde istişare yapabileceğimiz  bir ortam da oluşmadı!


Kısa sürede karara bağlanan, üzerinde konuşma fırsatı bulamadığımız bir şekilde sonuçlandı. Koçarlı Belediyesinin bu taşınmazın kamulaştırılmasına ilişkin ekonomik durumu nasıl yöneteceğine dair de bir bilgi alamadık.Sonuç olarak bizim açımızdan bu durum muğlak kalmıştır.Kamulaştırma bedelinin meclis olarak istişare edilememesi ve Koçarlı Belediyesinin bu süreci ekonomik olarak nasıl yöneteceği hakkında yeterli bilgi alamadığımız için İYİ PARTİ-CHP grubu olarak RED oyu kullandık.


Değerli Koçarlı’lı hemşerilerim; Tariş Kooperatifi hepimizin, 1200 den fazla ortağı olan bir Çiftçi Kooperatifi.Derdimiz Tarişin yeri değerinden kamulaştırılsın.Umut ediyorum ki bu süreç de Tariş mağdur olmaz.Kamuoyuna saygılarımla”sözlerine yer verdi.


CHP Meclis Üyesi Ramazan Bayram ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Koçarlı belediyesi Koçarlı tarişini peşkeş çekiyor” açıklamasında bulundu.


BAŞKAN KAPLAN, “KOÇARLI HALKINA ARMAĞAN EDECEĞİZ”




Meclis toplantısı sonrası açıklama yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan “ Belediye Meclisi olarak olağanüstü gündem maddesi ile toplandık. Yeni Mahallede bulunan Pamuk Tarım ve Satış Kooperatifine ait taşınmazı kamulaştırarak Koçarlı halkına kazandırmak için gündem maddesini oylamaya sunduk. 


10 kabul 6 red oyu alarak oy çokluğu ile kamulaştırılmasına karar verildi. Amacımız biran önce kamulaştırma çalışmasını yaparak Kapalı Pazar yeri Sosyal Donatı Alanları, Otopark, Tariş İdari Bina, Hafif Ticari alanlar v.b olarak düzenlemesini yapmak ve Koçarlı halkına armağan etmek. Kamulaştırma çalışmasını yaparken Başta Koçarlı halkının menfaatleri, çiftçimizin menfaatleri, bölgenin menfaatleri hassasiyetle göz önünde bulundurulacaktır. 


Umarım en kısa sürede bütün aşamaları geçip güzel bir projelendirme ve uygun finansmanı sağladıktan sonra çalışmalarımızı başlatmayı hedefliyoruz. Zor bir süreç. İnşallah bunun üstesinden gelecek ve Koçarlı’ya hak ettiklerini kazandırmaya devam edeceğiz”dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.