Koçarlı’nın güzelleşmesi için protokol imzaladılar

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Temmuz 2019 15:41
Koçarlı’nın güzelleşmesi için protokol imzaladılar
Koçarlı Belediyesi ve ADÜ(Adnan Menderes Üniversitesi) Ziraat Fakültesi ile Koçarlı’da yapılacak peyzaj çalışmaları için protokol imzaladı.

Koçarlı’yı daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmeyi hedefleyen belediye, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile peyzaj protokolü imzaladı. Protokole göre Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Koçarlı için peyzaj projeleri hazırlayıp belediyeye sunacak.

Tıkla


Protokol törenine, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, ADÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü adına sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Kılıçaslan katıldı.


“İLİM VE TEKNİKLE KOÇARLI’YI GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”


Koçarlı’nın güzelleşmesi için çalıştıklarını söyleyen Kaplan, “Çiğdem Hanım ve ekibi ile birlikte Koçarlı ilçemizin güzelleşmesi, girişiyle çıkışıyla kent meydanı ile parklarıyla, sadece Koçarlı merkez değil Çakırbeyli ve diğer mahallelerimiz de dahil olmak üzere yapabileceğimiz, Koçarlı’yı daha güzel yaşanabilir marka bir ilçe haline getirmek için yapabileceğimiz ne varsa Ziraat Fakültesi ve peyzaj bölümündeki arkadaşların desteği ile inşallah başarmak istiyoruz. Bu konuda şahsında Ziraat Fakültesi dekanımıza ve Çiğdem hocam ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar canı gönülden gelip bizi desteklediler” dedi.


Koçarlı için çalışmalarını akademik yönden de destekleyen projelerle zenginleştireceklerini vurgulayan Kaplan, “Biz de Ziraat Fakültesi ile çalıştığımızda daha ilmi ve teknik olan bir çalışma ile ilçemizin daha da güzelleşeceğini, Aydın’da Koçarlı’nın konuşulacağını, Aydın özelinde 17 ilçesi içerisinde Koçarlı’nın her zaman önde olacağını düşünüyoruz.  Son döneme baktığımızda akademik çalışmalarla belediyeler çok ortak çalışma yapmıyorlar. Biraz özeleştiri yapmak gerekirse belediyeler daha bencil, ben yaptım oldu bitti mantığıyla hareket ediyor. Ama biz üniversiteyi de sisteme dahil ederek, tabi önümüzde süreçte sivil toplum örgütlerin ve bürokrasi içerisindeki başta kaymakam ve diğer ilgili birimlerin görüşlerini alarak ilçemizi daha yaşanabilir ilçe haline getirebilmek için çalışıyoruz. Kent meydanı düzenlemesi, Adnan Menderes Kent Ormanı düzenlemesi, Koçarlı’nın girişi ve çıkışı, Çakırbeyli’nin düzenlenmesi gibi planlarımızı hayata geçireceğiz.  Bu işte emeği geçen Çiğdem Hanım ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.   


“UMARIM KOÇARLIMIZA HAYIRLI OLUR”


Prof. Dr. Gençsoylu da konuşmasında, “Özellikle Ziraat Fakültesi olarak biz sadece peyzaj alanında değil her türlü alanda, şuan da Koçarlı ile başladık, daha da talepler gelmesi doğrultusunda tüm belediyelerimizde de bu şekilde kendilerine destek vermeyi arzu ediyoruz. Ziraat fakültesinde sadece peyzaj mimarlığı yok. 11 tane bölümümüz var 9 tanesi şu anda aktif. Talepler doğrultusunda veya bizim katkı sunabileceğimiz gördüğümüz andan itibaren diğer bölümlerimizle de başta Koçarlı olmak üzere tüm Aydın’a da her türlü hizmeti ve katkıyı vermek en büyük arzumuz” sözlerine yer verdi.


Koçarlı için çalışmaktan kendileri de keyif aldıklarını belirten Prof. Dr. Gençsoylu, “İlk olarak Sayın Koçarlı Belediye Başkanımız ile beraber çalışmalarımıza Koçarlı’dan başlayacağız. Koçarlı halkına en iyi şekilde hizmet edeceğimizi düşünüyoruz. Arkadaşlarımız uzun zamandan beri bir alt yapı çalışmasını oluşturdular, artık sahaya inme zamanı geldi. Bundan sonra Koçarlı’ya güzel bir peyzaj mimarı sunmak en büyük arzumuz. Dediğimiz gibi diğer belediyelerden ve ilçelerden de teklifler gelmesi doğrultusunda bizler de onlara yardımcı olmak istiyoruz. Umarım Aydın’a ve Koçarlımıza hayırlı olur. Belediye başkanımız da kendisi özverili bir şekilde bu çalışmayı arzu etmesi bizi de memnun etti. Biz de bu arzuyu ve isteği geri çevirmedik” ifadelerini kullandı.


“KOÇARLI İLE ÇALIŞMA FİKRİ BİZİ HEYECANLANDIRDI”


Peyzaj Mimarlığı bölümü olarak ekip işi çerçevesinde projeyi yürüteceklerini belirten Prof. Dr. Kılıçaslan, “Biz bir ekip olarak başladık. Ekip çalışması olacak ve ekibimiz de peyzaj mimarlığı konusunda senelerce çalışmış, işin uzmanı kişilerdir. Bu fikir bizi çok heyecanlandırdı. Biz hep iş birliği içinde olması gerektiği gibi bilgi birikimimizin, fikirlerimizin yansıtılması gerektiğine inanıyoruz. Gerçekten işi bilen kişiler tarafından tasarlanması ve gerçekleştirilmesi bizim için büyük bir mutluluk olacaktır. Bu amaç doğrultusunda biz de bunu hedefledik. Koçarlı’dan böyle bir teklif gelince de bir bütün olarak ele almak istedik. Altyapısını ve mevcuttaki durumunu saptıyoruz. İhtiyaçları da göz önünde bulunduracağız. Hedeflerimiz var, bu hedefler doğrultusunda da çeşitli aşamalardan oluşan projeler üreteceğiz” dedi.


Projelerini sene içinde tamamlayıp, belediyeye sunacaklarını aktaran Prof. Dr. Kılıçaslan, “Belediyemiz de bunların uygulamasına geçecektir. Sağlıklı kentler ve sağlıklı çevrenin olması lazım. Koçarlı bunu hak ediyor. Okulumuz da Koçarlı’ya çok yakın. O yüzden Koçarlı ile böyle bir çalışma içerisine girmiş olmak bizim için de büyük bir mutluluk. Biz bölüm olarak her zaman Koçarlı’ya katlı sunmaya hazırız. Hangi belediyeden, hangi kurumdan böyle bir teklif gelirse biz katkı sağlamaktan memnun oluruz. Elimizden geldiğince ekip olarak halkımıza da katlı sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.