Koçarlı’nın girişinden utandıran manzara

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Mart 2019 11:03
Koçarlı’nın girişinden utandıran manzara
Koçarlı’nın girişinin bakımsızlığı ve çöp yığını Koçarlılılar için utanç kaynağı oldu. Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk’ün, Koçarlı’nın girişini güzelleştirme konusunda yaptığı açıklamaları akıllara getiren manzara Koçarlı halkına isyan ettirdi.

Koçarlı’nın girişinde oluşan çöp ve moloz yığını ile hemen arkasındaki bataklığın Koçarlı’ya gelenleri karşılaması Koçarlı halkı için utanç kaynağı oldu. Koçarlı’ya girenleri korkunç manzaranın ve ağır kokunun karşılaması vatandaşı çileden çıkarmaya devam ediyor. Koçarlı girişinin içler acısı durumu, 2 dönemdir Koçarlı Belediye Başkanlığı yapan Mutlu Öztürk’ün bir süre önce basına yaptığı bir açıklamada söylediklerini hatırlattı. Öztürk, yaptığı açıklamada “Koçarlı’nın girişini güzelleştireceğiz. Bir ilçenin girişi o ilçenin tamamını temsil eder. İlçemizin girişi güzel olursa, Koçarlı’nın izlenimi de güzel olur” şeklinde konuşmuştu.

Tıkla


VATANDAŞ KOÇARLI’NIN GİRİŞİNE TEPKİLİ


İlçe girişinin, Başkan Öztürk’ün yaptığı açıklamayla düştüğü tezatlıktan yakınan vatandaş, kendi ilçelerinin girişinden ve oluşturduğu ilk izlenimden ötürü üzülerek utanç duyduğunu belirtti. Sıcak havalarda da çöp yığını ve bataklığın yaydığı ağır kokudan şikayetçi olan Koçarlılılar, bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar Koçarlı’ya misafirlerini getirirken ilçe girişindeki durumdan dolayı oluşacak ilk izlenimden rahatsız olduklarını ifade ederken Koçarlı gibi bir ilçeye böyle bir girişin yakışmadığını savundu.


“MİSAFİRLERİMİZDEN UTANIYORUZ”


Koçarlı ilçe girişinden oldukça rahatsız olduğunu belirten bir vatandaş, “Dışarıdan ilçemize bir misafirimiz gelirken ilk olarak ilçenin girişiyle karşılaşıyor. Misafiri ilçeden önce ilçenin girişi karşılar. Biz Koçarlımıza misafir çağırmaktan utanıyoruz. Çünkü ilçenin girişi o ilçeyi temsil ediyor. Adnan Menderes gibi önemli bir siyasetçinin çıktığı Koçarlı’nın hak ettiği hizmeti aldığını, hak ettiği değeri gördüğünü düşünmüyorum zaten. Bir de ilçenin girişinin de belediye yetkilileri tarafından böyle boş verildiğini görmek içimizi sızlatıyor. Koçarlı’nın girişi ihtişamlı olmalı ama bırakın ihtişamı çöpten, molozdan, çöp kokusundan bile geçilmiyor. Buna ne zaman bir çözüm bulunacak bilmiyorum” diyerek ilçe girişi konusundaki isyanını dile getirdi.


“GELENİ ÇÖP KOKUSU KARŞILIYOR”


Yaz mevsimindeki sıcak havalarda ağır çöp kokusunun kendilerini karşıladığından yakınan bir başka vatandaş ise, “Biz Koçarlı’ya girerken ilk dikkatimizi çeken şey Koçarlı tabelasının yanında bulunan çöp dağı oluyor. Bu kötü görüntünün yanı sıra çöpten ve bataklıktan gelen kötü kokudan bahsetmek bile istemiyorum. Hele ki sıcak havalarda bu durum iyice dayanılmaz bir hal alıyor. Bu durum ilçeye yeni gelenlerde de eminim hiç iyi izlenim bırakmıyordur. Yetkililerin bu durumun farkında olmaması mümkün değil. Buna bulunacak, geliştirilecek hiçbir çözüm yok mu? Koçarlımızın hak ettiği girişi, temsili bu değil. Çok güzel, harika bir girişimiz olmasa da en azından normal, düzgün bir ilçe girişimiz olsun isteriz. Koçarlı’ya girerken bizi çöp yığınının ve çöp kokusunun karşılamamasına bile razıyız artık” şeklinde konuştu.


Necmiye KAPTAN





















 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.