Koçarlı Modern Bir Yurt Kazanacak

GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ağustos 2020 15:43
Koçarlı Modern Bir Yurt Kazanacak
Belediye Başkanı Nedim Kaplan KYK Yurdu ile yaptığı açıklamada,Yurdun 15 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Belediye Başkanı Nedim Kaplan KYK Yurdu ile yaptığı açıklamada,Yurdun 15 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Tıkla


Koçarlı ilçesinde hizmet veren (KYK) Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılmıştı.


İlçe ekonomisine büyük katkı sağlayan öğrenci yurdunun kapanması ilçede gündem olmuş Sivil Toplum Örgütleri tepki göstermişti.


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, yaptığı girişimler sonucu Ak Parti Aydın Milletvekili MKYK Üyesi Metin Yavuz ile birlikte kapanan KYK Yurdunda inlemelerde bulunarak “Mevcut öğrencilerin diğer yurtlara nakledileceği 7 ay içerisinde ilk kazmanın vurulup ardından ve 8 ay içerisinde inşaat tamamlanarak daha kapasiteli, daha güvenli ve modern bir yurt inşa edileceği açıklandı.


KOÇARLI MODERN BİR YURT KAZANACAK


Yeni yapılacak yurdun daha modern ve daha güvenli olacağını kaydeden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan “ Değerli vekillerimizin destekleri ile en kısa sürede yeni bir yurt inşaatı için kazma vurulacak. Koçarlı Belediye Başkanı olarak bu konu ile de yakından ilgileniyorum. 


Pandemi sebebiyle boş geçen bu günlerde hızlıca çalışmaları tamamlayacağız. Sayın Vekilimizin de dediği gibi, 7 ay içerisin de  ilk kazma vurulacak ve ardından 8 ay içerisinde inşaat tamamlanacak öğrenci kardeşlerimizi ve esnafımızı rahatlatacak daha geniş kapasiteli daha modern bir yurt hizmete açma gayretindeyiz.” dedi.

 

KOÇARLI YURTSUZ KALMAYACAK


Koçarlı’nın gündemini uzun süredir meşgul eden bu yıkım kararı üzerinde yanlış bir algı oluştuğunun altını çizen Ak Parti Milletvekili MKYK Metin Yavuz “ Vatandaşlarımız mecburen alınan bu yıkım kararının ardından sanki Koçarlı da yeni bir yurt yapılmayacakmış gibi bir düşünceye kapılmışlar. 


Böyle bir durum söz konusu değil. Az önce İlgili Bakanımız ve ilgili Genel Müdürümüz ile görüştüm. 7 ay içerisinde ilk kazma vurulacak ve ardından 8 ay içerisinde inşaat tamamlanacak. Daha kapasiteli,daha güvenli ve daha modern bir yurt inşa edilecek. Koçarlı ilçesine yakışan budur.” dedi.

 

KAPLAN DAHA ÖNCEDE SÖZ VERMİŞTİ

 

Öğrenci yurdunun yıkılmasına ilçede tepkilere neden olurken esnaflar, Belediye Başkanımız Nedim Kaplan 1 Ocak 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasında “İlçeye kalıcı yatırımlar kazandırmak istediğini belirterek, öğrenci yurdu müjdesi vermişti.

 

Yurdun proje görsellerini de gösteren Başkan Kaplan, “Bin 16 kişilik öğrenci yurdu projesi, 2020 yılı hediyemiz olsun. Taslak proje çıktı. Mimari proje incelemede. Bu proje halkımıza, esnafımıza, minibüsçü kardeşlerimize hayırlı olsun. İnşallah 2020 yılı içerisinde projenin temelini atmak bize nasip olur diye” konuşmuştu.

 







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.