Koçarlı halkı çalışmaları değerlendirdi

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Eylül 2019 11:40
Koçarlı halkı çalışmaları değerlendirdi
Koçarlı halkı, Koçarlı Belediyesi’nin göreve geldiğinden beri yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Koçarlı Belediyesi’nin Nedim Kaplan’ın başkanlığını yaptığı yeni yönetimi göreve geldiğinden beri 5 ayını geride bıraktı. Koçarlı Haber olarak Koçarlılı vatandaşa yeni yönetimin çalışmalarını nasıl bulduklarını, beklentilerini karşılayıp, karşılamadığını sorduk.

Tıkla


Koçarlı Belediyesi’nin çalışmalarını yetersiz gören de var, çalışmalardan memnun olan da var, karar vermek için erken olduğunu düşünerek zamana bırakan da var. Ama en çok dert yanılan konu ise Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Koçarlı Belediyesinin anlaşmazlıklarından dolayı vatandaşın mağduriyeti. İşte Koçarlı halkının Koçarlı Belediyesi’nin çalışmaları hakkındaki görüşleri;


“YÖNETİMİN ZAMANA İHTİYACI VAR”


Koçarlılı vatandaşlardan A.K. Koçarlı Belediyesi’nin çalışmalarının yeni olduğu için henüz iyi gittiğini, ilerleyen zamanlarda değerlendirmeye daha açık bir konu olduğunu söyledi ve “Yeni belediye yönetimi daha taze olduğundan dolayı iyi gidiyor, henüz belli olmaz, zaman ilerledikçe hizmetlerin olup olmadığını anlarız. Zamanla daha iyi hizmetler olacaktır, daha yeniler. Temizlik konusunda iyiler. Sivrisineklere de çözüm buldular, çok iyi oldu. İnşallah Koçarlımız için sonuna kadar iyi olur. Kolları sıvadıkları zaman başlayacaklar ve hizmetleri daha fazla göreceğimizi düşünüyorum. Belediye zaman geçtikçe daha fazla projesini hayata geçirip, faaliyetlerini arttıracaktır. Bunu görmemiz için zamana ihtiyaç var” dedi.


“HENÜZ BİR ÇALIŞMA GÖRMEDİK”


Yeni belediye yönetiminin verdiği seçim vaatlerini seçildikten sonra yerine getirmemesinden şikayet eden D.A. ise, “Yeni yönetim geldiğinden beri hiçbir faaliyet ve çalışma görmedik. Laf çok icraat yok. Verdikleri sözleri tutmuyorlar. Bizim evin önünde yapılması gereken bir iş vardı, halledeceğiz dediler. Ama kimsenin geldiği, bir şey yapıldığı yok. Kendi ellerinde olan bir şey değilse, bizden gelirsek halledeceğiz diyerek neden oy istediler? Suyumuz çok kötü kokuyor, gelişme yok hiçbir şekilde. Koçarlı’nın bir ilçe olduğu belli olsun, herhangi bir köyden farkı olsun isterdim. İlçe merkezinde yiyecek bir şey bile bulunmuyor. Doğru düzgün aperatif yerleri, kafeler yok. Gençleri burada tutacak mekanlar olması lazım. Öğrenciler burada kalıyor ama dışarı gidiyorlar. Geceleri aktif olan mekanlar olmalı, bir saatten sonra Koçarlı çok ıssız, ölü bir yer oluyor. Sağlık ocağı aşağıya inecekti, öyle bir sözleri vardı, bu sözün en kısa sürede tutulmasını bekliyoruz” diyerek yönetimden beklentisini de sözlerine ekledi.


“BAŞKANIN ATIŞMALARI”


Koçarlı Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan yakın zaman önceki gerginlikten rahatsızlık duyduğunu dile getiren ve öne çıkan şeylerin yapılan hizmetler değil, belediyenin yaşadığı sürtüşmeler olmasından yakınan S.Ç., “Yeni yönetimin çalışmalarını hiç iyi bulmuyorum. Kuru gürültüden başka hiçbir şey yok şu ana kadar. Nedim Başkanın büyükşehir belediyesiyle olan kavgalarını dinliyoruz, haberlerimiz bu. Nedim başkan başka kişi ve kurumlarla tartışmaktan icraatlarını gerçekleştiremiyor. Yani icraat olarak belediye personelinin işten çıkarılması, yeni personelin belediyeye başlaması, başka hiçbir şey yok. Koçarlı’ya daha bir çivi bile çakılmış değil. Ve devamlı dedikodu, devamlı kavga, devamlı birileriyle atışma var. Koçarlımıza hizmet yapmak için hiçbir adım atılmıyor. Projeler gösteriliyor ama icraat yok. Sadece boy boy resimler görüyoruz. Seçimden sonra köylere ziyarete gideceğini söyledi ama kalkıp hiçbir yere gitmediler, verdikleri sözleri unuttular” ifadelerini kullandı.


“İLÇE GİRİŞİ GÜZELLEŞMEDİ”


Koçarlı girişi konusundaki hizmetlerin beklentileri gibi gerçekleşmediğini dile getiren K.S., “Koçarlı ilçe girişiı güzelleştireceklerdi, hala aynı durumda. Bir ara temizlediler, çöpleri, molozları kaldırdılar ama tekrar orası molozla doldu, bakımsızlaştı. Biz Koçarlı girişi güzelleşecek diye bekliyorduk. Düğün salonu sorunumuzun da çözüleceğini söylemişlerdi ama hala ne gelen var ne giden. Bize oy verin değişimi görün, hizmeti görün dediler, oy verdik daha yapılmış bir şey yok” diye konuştu.


“KAVGA ETMEKTEN, HİZMET EDEMİYOR”


Koçarlı Belediyesi’nin diğer kurumlarla ve kişilerle tartışmaktan hizmet yapmaya fırsat bulamadığını iddia eden L.N. ise “Nedim Kaplan’ın büyükşehir belediyesiyle arasını iyi tutması lazım, ilçe belediyesi büyükşehir belediyesiyle birlikte uyum içinde çalışmazsa buraya da hizmet gelmez. Su meselesinden birbirlerini yediler. Biz hizmet görmek istiyoruz ama vatandaş ağız dalaşı ve kavgadan başka bir şey göremiyor. Buraya bir hizmet geliyorsa ve kim getiriyorsa teşekkür etmeyi bilmeleri lazım. Ama tam tersi oluyor, mesele büyüyor, ‘sen yaptın, ben yaptım’ kavgası izliyoruz. Vatandaş hizmet haberleri okumak yerine başkan kimle kavga etmiş, kime laf etmiş bunları okuyoruz. Vatandaş hizmet bekliyor, kavga değil.


Spor kompleksi yapılacakmış, Koçarlımız için çok iyi olur, buna her zaman destek veririz. Çocuk parkları hiç modern değil, çocukların oynayacağı parklar çok bakımsız, oyuncaklar berbat durumda. Kimse çocuğunun o parklarda oynamasını istemez. Eskiden deve güreşi oluyordu, şimdi nerede yapılacağı konusu muallakta. Festival bu seneye kadar her yıl gerçekleşiyordu, bu sene festival de olmuyor. Festivalin bu sene olmaması kötü oldu. Kültürel faaliyetler çok yetersiz. Vatandaşın birlikte vakit geçirmesine fazla olanak yok. Vatandaşın vakit geçireceği yerler ve etkinlikler çok yetersiz” şeklinde konuştu.  

 

“İŞİ OLANLARI BELEDİYEYE İŞE ALDILAR”


Koçarlı Belediyesi bünyesinde halka istihdam sağlanması konusunda yeni yönetimi eleştiren G.K., “Nedim Kaplan, başkan olduğunda belediyeye Koçarlı’nın gençlerini ve işe gerçekten ihtiyacı olan kişileri istihdam edecekleri konusunda güvence vermişti. Başkan seçildi, belediyeye geldiler ama işi gücü olan, işe ihtiyacı olmayan kişileri belediyede iş ve koltuk sahibi yaptılar. Biz sözlerine güvenmiştik. Koçarlı’da iş, aş derdini çözeceklerini hep bağırdılar. Ama işi olan yine işi var, işi olmayanlar da yine işsiz. İstihdam alanları Koçarlı’da çoğaltılıp hem halka hizmet olacaktı hem de Koçarlı halkı için istihdam sağlanmış olacaktı. Hala bir atak yok, Koçarlı ne zaman şahlanacak merak ediyoruz. Fabrikalar açılmasına kalmadan belediyeye ilk personel alımında bile kendini gösterdi” diyerek durumdan rahatsızlığını dile getirdi.


“TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUM”


Temizlik hizmetleri konusunda belediyenin çalışmalarını takdir ettiğini söyleyen A.N., “Belediyenin çalışmalarını başarılı buluyorum, zaman ilerledikçe daha büyük hizmetler geleceğine inanıyoruz. Temizlik hizmetleri konusunda takdir ediyorum. Yardıma muhtaç ve yaşlı kimselerin evlerine giderek oluşturdukları ‘Beyaz Eller’ ekibiyle halkın temizlik ihtiyaçlarını yapıyorlar, aynı şekilde camilerin ve yıllardır dokunulmamış mezarlıkların da bakımı ve temizliği yapılıyor. Halka hizmet için geldiler ve şu anda iyi gidiyor, bizim istediğimiz de bu zaten. Umarım hep böyle gider ve hizmetlerin devamı gelir. En büyük sorun şu anda kanalizasyon olmaması, onu da halledeceklerini söylediler. En kısa zamanda inşallah o sorunu da çözeceklerini düşünüyoruz” şeklinde konuşarak yönetimden umutlu olduklarını belirtti.


 








        

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.