Koçarlı’daki tüm servis araçları denetlendi

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2019 10:34
Koçarlı’daki tüm servis araçları denetlendi
Koçarlı Birlik bünyesindeki okul servis araçlarının yıllık olan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan denetimleri gerçekleştirildi.

Koçarlı’daki okul servis araçlarının başta olmak üzere tüm servis araçlarının ve sürücülerinin mevzuatta yer alan kriterleri taşıyıp taşımadıkları, okul servis aracı sürücülerinin okul servis aracı kullanmaya haiz olup olmadıklarının denetimi amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Daire Başkanlığı’na bağlı trafik zabıta birimlerince ilçedeki tüm servis araçları denetlendi.

Tıkla


Koçarlı Birlik bünyesindeki toplam 65 aracın Büyükşehir Belediyesi denetimli çalışmasından dolayı 65 servis aracının denetlendiğini aktaran Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin denetlenen tüm servis araçlarının denetimden sorunsuz bir şekilde geçtiğini ve onaylandığını söyledi.


“ARAÇLARIMIZ DENETİMDEN EKSİKSİZ GEÇTİ”


Denetlenen servis araçlarının her yıl yapılan denetimden geçtiği için mutlu olduğunu belirten Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin, “Büyükşehir Belediyesi’nden gelen 3 kişilik ekip servis araçlarımızın güvenlik denetlemelerini yaptı. Araçlarımızın bir kısmı yaklaşık 2 hafta önceki denetlemelerde denetlendi. Dün de 50 civarında aracımızın denetimleri tamamlandı. Yılda bir kez Büyükşehir Belediyesi tüm servis araçlarını kontrol ediyor ve denetimden geçen araçlara ‘Çalışabilir’ ruhsatı veriyor. Bütün denetlemeler yapıldı, detaylar incelendi.  Yönetmelikte tüm okul servis araçlarında olması gereken bir okul paketi var. Tüm okul servis araçlarımızın okul paketi de eksiksiz olarak denetimden geçti. Okul paketinin içinde yer alan araç takip sistemi, dur lambası, araç camlarının açılıp-açılmama durumu, yangın söndürme cihazı, 3 noktalı emniyet kemeri gibi özellikler araçlarımızda tam. Zaten servis araçlarımızın hepsi yeni ve çoğu klimalı” dedi.


“AİLELERİN İÇİ RAHAT ETSİN DİYE GÜVENLE TAŞIYORUZ”


Ailelerin çocuklarını güvenle okullarına taşımanın kendileri için çok önemli olduğunu ve anne baba olmanın bilinciyle bu işi yaptıklarını da paylaşan Şahin, “Denetlemelerimiz iyi geçtiği için mutluyuz. Herhangi bir eksiğimiz yok. İnsanlar bizim araçlarımıza ve araç sürücülerimize okula giden çocuklarını emanet ediyor. Ailelerin içi rahat etsin, onların güvenliği ve huzuru bizim için de çok önemli. Servis araçlarında çocukların güvenliği için yönetmelikte yer alan ne varsa biz de araçlarımızda özenle uyguluyoruz. Araçları öğrencilerin güvenliği için en uygun hale getiriyoruz. Böylelikle anne babaların da içi rahat ediyor, bizlerin de. Sonuçta bizlerin de çocuğu var, servis şoförlerimiz de öyle ve bu bilinçle ve dikkatle çocuklarımızı taşıyoruz” diye konuştu.


SERVİS ARAÇLARINDAKİ YAŞ SINIRLAMASINA +2 YIL DAHA


Okul servis araçları yaş sınırıyla ilgili yapılan yönetmelikteki araçlarda olması istenen 12 yaş sınırının 2021 yılına kadar ertelenmesi ve yaş sınırının 12+2 olarak uygulaması ile ilgili çıkan karara da değinen Şahin, “Okul servis araç yaş sınırlamasında yönetmelikteki değişiklikle 12+2 olarak değişiklik yapıldı. 1 Temmuz 2021 tarihine kadar servis aracının araç vize muayenesinden geçmiş olması şartıyla 12 yaş sınırı şartı aranmayacak şekilde düzenleme yapıldı. Normalde 2007 model araçların bu yılbaşında tarihi doluyordu. Şimdi 2021 yılına kadar bu yaşa 2 yıl daha eklendi. Toplamda bir servis aracı 14 yaşına kadar kullanılabilecek” şeklinde konuştu.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ


Yeni yaş sınırı düzenlemesinin kendilerini bir nebze olsun rahatlattığını söyleyen Şahin, “Yeni yaş düzenlemesinin servis şoförü esnafımıza hayırlı olmasını temenni ederim. Uzun zamandır servis araçlarının yaş sınırının 12 olmasını çok düşük görerek, arttırılması yönünde sesimizi duyurmaya çalıştık. Biz aslında yaş sınırının 15-16’lara çıkmasını bekliyorduk. Çünkü İstanbul’da çalışan bir servis aracının yaptığı kilometre ile Koçarlı’da bir servis aracı aynı olmuyor. Her şehirde farklı uygulamalar da gündeme getirilebilir. 2021’den sonra düzenleme nasıl güncellenir bilmiyoruz. Umarız ki; yaş sınırlamaları biraz daha esnetilir. Şu anki yaş sınırı uygulaması için de TŞOF(Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu) Genel Başkanımız Fevzi Apaydın'a, AYSEOB(Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanımız Selahittin Çetindoğan’a ve emeği geçen herkese şahsım ve esnaflarımız adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.   








 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.