Koçarlı da Hedef 4 Bin

EĞITIM Haber Girişi : 24 Eylül 2018 13:01
Koçarlı da Hedef 4 Bin
Koçarlı Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Kadir Yarımtepe, 2017-2018 eğitim yılının çok yoğun bir çalışma temposuyla geçtiğini açıklayarak, yeni eğitim öğretim yılında kendilerini daha yoğun bir dönem beklediğini ifade etti.


Tıkla

Halk Eğitimi Merkezi ek binası toplantı salonunda, Halk Eğitim Merkezinin açtığı kurslarla ilgili olarak planlama ve işbirliği toplantısı düzenlendi.


Koçarlı Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Kadir Yarımtepe, 2017-2018 Eğitim öğretim yılının sonu itibariyle 200’ün üzerinde kurs açmış olmayı ve bu kurslar ile de 4 bin kursiyere ulaşma planlarının hedefleri olduğunu söyledi.


Kaymakam Fırat Çelik Başkanlığında gerçekleşen İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet ve Jandarma, İlçe Tarım Müdürlüğü, Sivil toplum Örgütü Başkanları, bazı okul Müdürleri ve muhtarlar katıldı.


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yarımtepe, halk eğitim merkezi tarafından açılan kursların önemine değinerek, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından açılan kurslarına destek verilmesini istedi.


Yarımtepe toplantıda, Halk Eğitim Merkezi tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yapılanlar ile 2018-2019 eğitim öğretim yılında yapılması planlanan çalışma ve planlamaları anlattı.


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yarımtepe, 2016-2017 sezonunda 176 olan kurs sayısını 2017-2018 döneminde ise 57 kurs fazlasıyla 233’e çıkardıklarını, toplam 11 adet işbirliği kursundan 7 tanesi İŞKUR işbirliği ile 4 tanesi ise Koçarlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile açılırken, İşbirliği ile açılan kurlarda toplam 199 kursiyerle 169 bin TL gelir elde ettiğini söyledi.


HEDEF 4 BİN KURSİYER


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yarımtepe, 2018-2019 Eğitim öğretim dönemi için kendilerine yeni hedefler koyduklarını ifade etti..


Yarımtepe ayrıca yeni eğitim öğretim yılının sonu itibariyle 200’ün üzerinde kurs açmış olmayı ve bu kurslar ile de 4 bin kursiyere ulaşmayı planlama hedeflerinin olduğunu sözlerine ekledi.


 KURSİYERLER İŞ SAHİBİ OLDU


2017-2018 döneminde açılan kurslar sonucunda kursiyerlerin birçoğunun iş imkânına kavuştuğunu belirten Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yarımtepe “HEM son dönemde sıradan bir kurum olmaktan öte geniş kitlelere hitap eden bir kurum olma çabası içerisindedir. Bizler bu anlayışın öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz. Hayatın her alanına hitap etmek toplumun gelişimine katkıda bulunmak bize büyük gurur vermektedir” dedi.


ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL KURS


Yıl içerisinde Koçarlı’da eğitim ve öğretimine devam eden Üniversite öğrencileri için ise çeşitli kurslar açıldığını söyleyen Yarımtepe, öğrenciler Bağlama, Diksiyon, gitar, futbol, voleybol, bilgisayar, afet eğitimi, ses eğitimi, step aerobik, İngilizce ve işaret dili olmak üzere 17 kurs açtıklarını, bu kurslarda ise yaklaşık 200 kursiyerin eğitim gördüğünü ifade etti.


Halk Eğitim Merkezi olarak üniversitelerin açılmasıyla öğrenciler için yeni kurslar planladıklarının altını çizen Yarımtepe, “Üniversite öğrencilerimiz ile yapacağımız görüşmelerde 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için istedikleri kursları belirleyerek öğrencilerin istekleri, önerileri ve taleplerine göre hangi dallarda kurslar istediklerini tespit edip belirledikten sonra kayıtlarını alıp kurslarımızı öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda açacağız” dedi.








 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.