Koçarlı’da 39 kişilik istihdama 193 kişi başvurdu

GÜNDEM Haber Girişi : 30 Eylül 2019 11:36
Koçarlı’da 39 kişilik istihdama 193 kişi başvurdu
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda İŞKUR’un TYP(Toplum Yararına Programlar) kapsamında, güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı için mülakatlar gerçekleştirildi.


Tıkla

İŞKUR üzerinden, okullara personel alımları için yapılan başvurulara Koçarlılılar yoğun ilgi gösterdi.


Sisteme yaptığı başvurusu kabul edilen 193 vatandaş geçen Salı günü Koçarlı mülakat için çağırıldıkları Kaymakamlık binasında toplandı.


Aydın’daki okullar genelinde toplam 1084 güvenlik, bakım onarım ve temizlik personeli istihdam edileceği, Koçarlı’da ise 30 temizlik personeli, 9 güvenlik görevlisi olmak üzere 39 kişinin istihdam edileceği duyurulmuştu. Bu iştihamlar için toplamda 193 kişi başvuru yaptı.


İŞ BULMA UMUDUYLA BEKLEDİLER


İŞKUR’un üzerinden gerçekleşen, okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi personel alımları artık İŞKUR, TYP kapsamına dahil edildi. İstihdamdan faydalanmak isteyen vatandaşların okullara hizmetli veya güvenlik görevlisi alımı için başvurularını, İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden ve il-ilçe İŞKUR müdürlüklerinden yapabildiği duyuruldu.


Koçarlı ve tüm ilçelerde yapılan başvurular için adayların son tarih olan 18 Eylül 2019’a kadar İŞKUR’a müracaat etmelerinin ardından başvuruları kabul edilen adaylar daha sonra her ilçede belirlenen noktalarda alımların gerçekleşmesi için mülakata alındı. Koçarlı’da başvurusu kabul edilen 193 aday Salı günü mülakata çağırıldı.


Koçarlı Kaymakamlığı binasında toplantı salonu önüne toplanan Koçarlılı vatandaşlar tek tek isimleri çağrılarak İŞKUR tarafından görevlendirilen memurlar tarafından mülakata alındı. Toplamda 39 kişinin istihdam edileceği program için başvuran 193 vatandaş heyecan içinde iş bulma umuduyla bekledi.


BİR SÜRÜ KOÇARLILIYA UMUT OLDU


İş bulma umuduyla mülakata katılan vatandaşlar, “Uygulanan program istihdam sağlanması açısından çok faydalı bir program olmuş. Koçarlı’da çok istihdam alanı yok. Bu sayede geçici bir süre de olsa iş arayan insanlar için bir umut oluyor. Daha önce de okullarda temizlik görevinde çalışmıştım, sezon bittiği için bırakmak zorunda kalıyoruz. Tek maaşla ev dönmüyor, çocukları okutmak zor oluyor. Çok fazla kişi başvurmuş ve sadece 39 kişi başvuracak. Herkesin işe ihtiyacı var. Koçarlı’da istihdam alanı sağlayacak daha fazla kurum ve fabrika olmalı” diye konuştu.


“KOÇARLI’DA DAHA FAZLA İŞ İMKANI OLMALI”


Koçarlı’da işsiz sayısının çok olduğunu söyleyen bir başka vatandaş, “Koçarlı için daha fazla istihdam alanları oluşturulmalı. Koçarlı’da işe ihtiyacı olan kişi sayısı çok fazla. İşsizlik artmış durumda. İnsanlara iş imkanı sağlayacak yerlerin çoğalması gerekiyor. İŞKUR’un yaptığı çok güzel bir şey. Ama sadece okullara 39 kişinin alınmasıyla Koçarlı’daki işsizlik bitmez. Burada bekleyen ne kadar çok kişi var. İnsanlar para kazanmak için genelde ilçe dışına gitmek zorunda kalıyor. Koçarlı’da Koçarlılıya gelir kapısı olacak daha fazla yerin olması gerekir” ifadelerini kullandı.


29 Eylül 2019 tarihi itibariyle görevlerine başlayacak temizlik personeli ve güvenlik görevlilerinin 25 Haziran 2020 tarihine kadar görevlendirildikleri okullarda çalışacakları duyuruldu. Toplamda 270 gün görev yapacak TYP personellerinin asgari ücret alacağı öğrenildi.















  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.