Koçarlı’da 3 bin 500 adet zakkum fidanı dikildi

GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2019 15:00
Koçarlı’da 3 bin 500 adet zakkum fidanı dikildi
Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek fidan dikimi etkinliği 11.11.2019 saat 11:11’de Koçarlı’da da Cumhuriyet Ortaokulu arka bahçesinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak “11 milyon fidan dikimi” etkinliği yapılarak, 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü”  olarak kutlandı. Milli ağaçlandırma gününde her yerde olduğu gibi Koçarlı’da da öğrenciler ve protokol üyeleri bir araya gelerek gelecek nesillere aktarmak için ağaç fidanı dikti. Koçarlı’da 2 noktada gerçekleştirilen fidan dikiminin biri Cumhuriyet Ortaokulu’nda olurken diğeri de Yığıntaş bölgesinde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan fidan dikiminde çok sayıda ağaç fidanı dikildi.

Tıkla


Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ağaç fidanı dikme etkinliğine Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı Jandarma Komutanı Teğmen Arifcan Azizo, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılarak hep birlikte fidan diktiler.


“KOÇARLI’NIN YÜZDE 42,4’Ü ORMANLIK ALAN”


Ağaç dikimi etkinliği öncesinde konuşan Koçarlı Orman İşletme Şefi Mustafa Kurşunluoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak ’11 milyon fidan dikimi’ etkinliği düzenlenmiş ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Kasım 2019 tarih ve 2019/24 sayılı genelgesi ile 11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanılması uygun görülmüştür” dedi.


Dünya karalarının yüzde 30’unun, Türkiye’nin yüzölçümün yüzde 28,6’sının, Aydın’ın yüzde 40’ının, Koçarlı’nın ise yüzde 42,4’ünün ormanlık alan olduğunu aktaran Kurşunluoğlu, “Bugün şu anda tüm Türkiye’de fidan dikim etkinliği yapılmaktadır ve 11 milyon fidan yaklaşık 3 saat içerisinde öğrenciler, kamu kuruluşları, STK’lar, 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızla birlikte toprakla buluşacaktır. Koçarlı ilçemize 2 ayrı noktada 5 adet fıstık çamı, 5 adet limoni servi, 200 adet ligustrum, 3 bin 500 adet zakkum olmak üzere toplam 3 bin 710 adet fidanı toprakla buluşturacağız” diye konuştu.


“BU PROJE ‘GELECEĞE NEFES’ OLACAK”


Konuşmasında ağacın ve ormanın bir ülke için öneminden ve gelecek nesillere bırakılan en önemli miras olmasından söz eden Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, “Daha yeşil bir Türkiye için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Geleceğe Nefes’ projesi kapsamında burada toplanmış bulunmaktayız. Tüm yurtta 2023 noktada saat 11:11' de başlayacak olan 11 milyon fidan dikim etkinliğine biz de Koçarlı ilçemizde 2 noktada 3710 fidan dikimi gerçekleştirerek destek veriyoruz. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek ‘Geleceğimize Nefes’ aldıracak yeni ormanların oluşmasını sağlamalıyız. Milli Ağaçlandırma Günümüzün tüm vatandaşlarımıza ve memleketimize hayırlı olmasını diler, sizlere sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.


“SADECE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN KIYMETİNİ BİLİRİZ”


Koçarlı halkı olarak sadece bir gün değil her gün ağaçlandırmanın ve ağaçları korumanın önemine sahip bir toplum olduklarının altını çizen Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Dünya Ağaçlandırma Günü adı altında yapılan etkinlik sadece Aydın ve Koçarlı değil dünyanın gündemine oturmuş ve Guinness Rekorlar Kitabına girecek, aynı anda 11.11. 2019’da saat 11.11’de gerçekleşen bir fidan dikimi yapıyoruz. Dün Atatürk’ü andık, bugün de ona hitaben ülkeyi geliştirmek için çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için ilke ve inkılaplarına sahip çıkmanın ancak çalışmakla olacağını biliyoruz. Bugün dikeceğimiz ağaçlar gelecek dönem içerisinde nefes olarak milletin hizmetine sunulacak. Yeşil bir Türkiye için 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü sadece 11 Kasımla sınırlı değil, biz atalarımızdan bu altın gibi kıymetli ağaçların kıymetini biliriz. Biz Koçarlı halkı olarak ürünlerimizi, ağaçlarımızı, arazilerimizi zaten her zaman korumaktayız. Çocuklarımıza, gençlerimize, gelecek nesillerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.