Koçarlı'da 18 Mart töreni düzenlendi

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mart 2020 13:42
Koçarlı'da 18 Mart töreni düzenlendi
Koçarlı ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Koçarlı ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tıkla


Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Koçarlı Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, İlçe Emniyet Amiri Törehan Mollaoğulları, İlçe Jandarma Komutanı Arifcan Azizo, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Kaymakam Sürücü ve Belediye Başkanı Kaplan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.


 Astsubay Çavuş Ömer Özbilek'in yaptığı konuşmada, Biz Bugün burada bir daha dönmemek için gidenleri tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanları yad etmek üzere vatanı için gözünü dahi kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi anmak için toplandığını vurgulayarak, “Çanakkale geçilmez destanının yazıldığı savaşlar ölmesini bildikleri için yaşamayı hak kazanan insanların haysiyet mücadelesiydi. Bir tarafta ömrünün sonuna gelmiş bir imparatorluğun küllerinden doğacak yeni bir devletin kurulmasında eksikliği hissedilen muazzam sayıda eğitimli genç nüfus diğer tarafta ise vatanlarından uzakta hayatlarını feda eden savaşçılar bulunmaktaydı. General Hamilton hatıralarında çıkarma harekatının kendileri için ne kadar zor olduğunu şöyle ifade etmiş. Her adım toprağın fiyatı, kan ateş ve terdi. Vatan dediğimiz bu toprak diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana deseler ki Çanakkale’yi üç kelime ile anlatın , derdim ki geldiler gördüler döndüler sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından tören sona erdi. 





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.