Koçarlı ÇPL Ulusal Yarışmaya katılıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Şubat 2020 11:31
Koçarlı ÇPL Ulusal Yarışmaya katılıyor
Koçarlı ÇPL Ulusal Yarışmaya katılıyor


Tıkla

Koçarlı Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesinin, bu yıl ikincisi ulusal olarak düzenlenecek olan ROBOTAV 2020 robot yarışma başvurusu kabul edildi.


Türkiye genelinde Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve hedef kitle olarak Resmi, özel tüm ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerinin katılacağı ROBOTAV 2020 Robot Yarışması için Koçarlı Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi başvuru yaptı. Başvuru sürecinin ardından başvurusu kabul edilirken yarışmaya katılma hakkı kazandılar.


Türkiye genelinde Koçarlı’nın ismini duyuracak olan Koçarlı Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi hazırlayacakları projenin dereceye girmesiyle para ödülünün sahibi olacak.


Her kategori için ayrı ayrı Birincilik ödülü 2 bin TL, İkincilik ödülü bin TL ve üçüncülük ödülü 500 TL olan ROBOTAV 2020 robot yarışmasında toplam 21 bin TL ödül dağıtılacak.


hem okulda hem de ilçede heyecan yarattı.


16 NİSAN’DA DÜZENLENECEK


ROBOTAV 2020 Robot Yarışması 16 Nisan 2020 tarihinde Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi Kapalı spor salonunda düzenlenecek. Yarışma hem okulda hem de ilçede heyecan yarattı.


Türkiye genelinde resmi, özel tüm ortaokul, lise ve BİLSEM’lerin ortaokul ile lise düzeyindeki öğrencilerine yönelik robot teknolojisi ve robot kodlama ile ilgili becerilerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleşecek ve “Tasarla-Yap-Çalıştır, Geri Dönüşümden Robota, Hızlı Çizgi İzleyen, Kodlama ve Algoritma” kategorilerinde “ROBOTAV 2020 Robot Yarışması sonucu belirlenecek.


Koçarlı Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Özel ve  Bilgisayar Öğretmeni İlkay Süngü’nün girişimleri ile başvurulan yarışma için öğrenciler hazırlıklara başladı.


Koçarlı Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Özel yaptığı açıklamada “ROBOTAV 2020 robot yarışması için emeği geçen tüm arkadaşlara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.