Kocababa Deresi temizleniyor

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2019 09:35
Kocababa Deresi temizleniyor
Koçarlı Belediyesi yaptığı dere temizlik çalışmasıyla, kötü görüntüleri ortadan kaldırıyor.

Koçarlı Haber’e konu olan ve “Kocababa Deresi Tehlike Saçıyor” başlıklı haber sonrası Koçarlı Belediyesi ilçe merkezinden geçen Kocababa deresini çöplerden temizlemek için çalışma başlattı.

Tıkla


Yayınlanan haberin ardından Başkan Nedim Kaplan'ın talimatıyla Belediye ekiplerince başlatılan dere temizlik çalışmalarında iş makineleri yardımı ile kötü koku ve haşere oluşumunu önlemek için dere yatağı ile çevresini temizledi.


Temizlik çalışmaları kapsamında moloz, kurumuş ve kırılmış dal parçaları, kumlar, miller ve benzeri maddelerin zamanla dere yataklarında birikmesi sonucu oluşan koku ve böceklenmelere neden olan yığınlar, ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda ortadan kaldırıldı. Koçarlıda dere yataklarında yaşanan kirliliğin giderilmesinin ardından vatandaş rahat bir nefes alırken görev yapan ekipler tarafından derenin tamamında temizlik çalışması gerçekleşeceği ifade edildi.


Yapılan işlemle birlikte Koçarlılılar dere içerisinde biriken yabancı madde, atık ve bitkilerden kaynaklanan kötü kokulardan ve kötü görüntüden kurtarıldı.


Vatandaşlar Koçarlı Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle memnun olduklarını ifade ederek Başkan Kaplan’a teşekkürlerini sunarken, " Şuan deremiz çok güzel oluyor ve temizleniyor. Yapılan bu çalışmadan çok memnunuz” dediler.


Yapılan çalışmalar ile temizlenen dere çöplerden arındırılarak çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturmayacak hale getirilecek.


VATANDAŞ “CİDDİ BİR KİRLİLİK VAR” DEMİŞTİ


Geçtiğimiz hafta Koçarlı Haber’e konu olan ve “Kocababa Deresi Tehlike Saçıyor” başlıklı haberde vatandaşlar, tüm derede ciddi bir kirlilik olduğunu ifade etmişler ve “Derenin içi çöpten, moloz atıklarından, plastik torba ve petlerden geçilmiyor. Bu kirliliğe bir de atık sularla kirlenmesi eklenince, insan sağlığını tehdit eder bir hale geliyor. İlhanlı Deresi moloz ve çöpten geçilmiyor. Kocababa Deresi üzerinde, evler, işyerleri, hayvan ahırları var. İnsanlarda biraz duyarlı olsa bu pislik oluşmaz ama şimdi görüyoruz ki dere içerisinde her türlü çöp ve atık var” demişlerdi.


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ise vatandaşların sesine kulak vererek temizlik çalışmalarını hemen başlatması vatandaşlardan tam not aldı.


 










 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.