Kocababa Deresi Tehlike Saçıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 15:22
Kocababa Deresi Tehlike Saçıyor
Koçarlı ilçe merkezinden geçen Kocababa Deresi, adeta birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Koçarlı merkezinden geçen dereden su yerine pislik akması halk sağlığını adeta ciddi biçimde tehdit ediyor.

Tıkla


Koçarlı ilçe merkezinden geçen özellikle Atatürk İlkokulu, kapalı spor salonu ve Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı lisesi güzergahında bulunan Kocababa Deresinde düzenli temizlik yapılmaması nedeniyle birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.


Özellikle yaz aylarına girilen şu günlerde dere yatağı tam bir kanalizasyon ve çöplük haline gelmiş durumda. Yağan yağmurların, yeniden oluşan pislikler zaman zaman etrafı saran kokular ve sinekler nedeniyle ilçede yaşayan vatandaşlar için ciddi bir rahatsızlık konusu haline geliyor.


İlçe sakinlerinin yetkililere konuyu aktarmalarına rağmen yinede temizlik yapılmamasına da bir anlam verilmeyen vatandaşlar bir an önce temizliğin yapılmasını istiyor. Sıcak havalar ile birlikte Kocababa  deresindeki suların tamamen azalmasıyla yer yer çöp yığınlarının oluştuğu dere, hastalıklara davetiye çıkarıyor, etrafa kötü koku yayarken, derede temizlik çalışmasının yapılmaması ise dikkat çekiyor.


CİDDİ BİR KİRLİLİK VAR


Tüm derede ciddi bir kirlilik olduğunu ifade eden ilçe sakinleri, “Derenin içi çöpten, moloz atıklarından, plastik torba ve petlerden geçilmiyor. Bu kirliliğe bir de atık sularla kirlenmesi eklenince, insan sağlığını tehdit eder bir hale geliyor. İlhanlı Deresi moloz ve çöpten geçilmiyor. Kocababa Deresi üzerinde, evler, işyerleri, hayvan ahırları var. İnsanlarda biraz duyarlı olsa bu pislik oluşmaz ama şimdi görüyoruz ki dere içerisinde her türlü çöp ve atık var” dediler.


EVSEL ATIKLARA GERİ KAZANMALIYIZ


Bölgemizin temizliğinden vatandaş olarak hepimiz sorumluyuz diyen başka bir vatandaş ise, “Çuvaldızı önce kendimize batıralım. Mümkün olduğunca az atık üreteceğiz, organik atıklarımızı gübreye dönüştürecek, geri kazanılabilir atıklarımızı ayrıştırmayı öğreneceğiz. Arabaların pencerelerinden yol kenarlarına pet şişeleri fırlatmayacak, evlerimizin çöplerini ve ellerimdeki çöpleri gelişi güzel boş bulduğumuz yerlere atmayacağız, piknik yaptığımız yerde çöplerimizi bırakmayacağız. Çevreyi kirletenleri de gerekirse tartışmak pahasına uyarmaktan kaçınmayacağız. Ancak vatandaş elinden geleni yapsa da çevre koruması sadece yurttaş sorumluluğuyla giderilecek bir konu değil. Kamu gücünün ve yerel yönetimlerin sorumluluğunda olan hususlar var” dedi.


ŞİKAYETLER SONUÇSUZ KALIYOR


Çevre halkı çevre temizliğine ve dere temizliğine karşı yaptıkları şikayetlerin sonuçsuz kaldığını da ifade ederek, “Vatandaş tarafından resmi kurumlara yapılan şikayetler sonuçsuz kalıyor. Vatandaşlar da çevreyi kirletmesin ve yaşam alanlarına sahip çıksın ancak resmi kurumlar da işlerini yapsın ve vatandaşın sesine kulak versin.  Halk vergisini veriyor ve karşılığında da hizmet bekliyor. Vatandaş, bu hizmetlerin daha kaliteli hale getirilmesi için, yerel yönetimlere ve kamu yönetimine yardımcı olmayı da bilecektir” dediler. 
















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.