Kızılcabölük’ün Gölet Özlemi Son Buluyor

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ekim 2020 14:50
Kızılcabölük’ün Gölet Özlemi Son Buluyor
Kızılcabölük Mahallesi'nde gölet yapımına başlandı. Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak olan gölet, 2021 yılının başında faaliyete geçecek.

Kızılcabölük Mahallesi'nde gölet yapımına başlandı. Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak olan gölet, 2021 yılının başında faaliyete geçecek.

Tıkla


Kızılcabölük'te yapılması planlanan gölet projesi için Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü çalışmaları başlattı. Tüm hızıyla devam eden çalışmaları yakından takip eden AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, göletin yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağını ve 2021 yılının başında da faaliyete geçeceğini söyledi.


"AĞAÇLAR KORUNUYOR"


3 ay önce partisinin Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı Ankara’da ziyaret ettiğini, ziyaret sırasında DSİ Genel Müdürlüğü ile görüşüp Kızılcabölük göletinin yapım sürecini başlattıklarını belirten Başkan Arslan, şunları kaydetti:


"Şu anda göletin yapılacağı bölgenin hazırlıkları yapılıyor. İş makineleri bölgede çalışıyor. Bölgenin fizibilite ve etüt çalışmaları tamamen bitti. Yakın zamanda göletin setleri yükselmeye başlayacak. Gölete ulaşmak için yeni yollar açıldı, mevcut yollarda da genişletme çalışmaları yapıldı. Çalışmalar, Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte ağaçlar korunacak şekilde gerçekleştiriliyor."


AYNI BÖLGEDE İKİ GÖLET DAHA YAPILACAK


Göletle üretimin destekleneceğinin altını çizen Başkan Arslan, "Yaklaşık 15 yıldır gündemde olan ve ihtiyaç olan bir gölet yapılıyor. Seçim vaatlerimiz arasında da bulunan Kızılcabölük göleti hayvan, bahçe, ağaç, tarım ve benzeri sulamalarda kullanılacak. Yani üretime destek amaçlı bir gölet olacak. Aynı müteahhit firma Mersinbelen ve Bağarcık göletlerini de aynı bölgede yapacak. Göletler mahallelerimize, ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.


İlçe Başkanı İlyas Arslan, göletlerin yapımına verdikleri destek için AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve partisinin diğer milletvekillerine de teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.