Kaymakamlık Yangın Tatbikatından tam not aldı

GÜNDEM Haber Girişi : 03 Şubat 2020 06:15
Kaymakamlık Yangın Tatbikatından tam not aldı
Kaymakamlık Yangın Tatbikatından tam not aldı


Tıkla

Koçarlı Kaymakamlığı personeline, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerce teorik ve uygulamalı yangın eğitimi verildi.


Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen eğitimde yangın çıkmaması için gerekli tedbirler ve yangın anında nelerin yapılması gerektiği anlatıldı. Gerçekleşen eğitim ve  tatbikatta Kaymakamlık personeli tam not aldı.


Yangından korunma, yangının söndürülmesi, can ve mal kurtarma, ilk yardım faaliyetleri, itfaiye ile işbirliği ve organizasyon sağlanması konularında eğitim alan kaymakamlık personeli ve Kaymakamlık binasında bulunan Kamu Kurumları personelleri Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekip tarafından eğitilerek yapılan uygulamalı tatbikat ile bilgi ve becerileri artırıldı.


Personel ile binadaki diğer görevliler, yangın söndürme alet ve malzemelerinin nasıl kullanılacağı ve en kısa zamanda itfaiyeye nasıl ulaşılacağı konularında tatbiki eğitimden geçirildi. Eğitim sonrasında tatbikat yapan kaymakamlık personeline yangın söndürme teknikleri gösterildi.


PERSONEL MEMNUN KALDI


Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipte bulunan Niyazi Karabıyık ve Ahmet Aybek tarafından verilen eğitim ve tatbikat yaklaşık 3 saat sürerken, Kaymakamlık Personeli aldıkları eğitimlerden memnun olduklarının dile getirdiler.


Tatbikat ile ilgili yapılan açıklamada, “Kaymakamlık personeline yangın esnasında yapılacak durumlar anlatıldı. Olası yangın karşısında yangın tüpünün nasıl kullanılacağına ilişkin olarak İtfaiye personeli tarafından bilgiler verildi. Tatbikat sonunda Kaymakamlık personeline uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi verildi. Herhangi bir yangında olaya müdahale edebilmesi, can güvenliği açısından oldukça önemli” denildi.



















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.