Kaymakamdan Öğrencilere Yardım Eli

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ocak 2021 09:56
Kaymakamdan Öğrencilere Yardım Eli
Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, vatandaşların sesine duyarsız kalmadı.

Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, vatandaşların sesine duyarsız kalmadı.

Tıkla


Gazetemizde çıkan haberin ardından ilgili kurum ile irtibata geçen Kaymakam Tepeli, vatandaşların talepleri yetkili kuruma iletildiğini vurguladı.


 Koçarlı Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yazılı ve sözlü olarak Telekom İl müdürlüğüne sorunun iletildiğini belirtirilerek açıklamada şu sözlere yer verildi; “Gazetenizde 14/12/2020 tarihinde İlçemiz Yağcıdere Mahalesindeki İnternet Kablolarındaki Problemle ile ilgili çıkan haber ve vatandaşlarımızın talebi şifai ve yazılı olarak Telekom İl Müdürlüğüne iletilmiştir. 


Konuyla ilgili olarak yatırım yapma ve onarım sağlama yetkisi Telekom İl Müdürlüğünün yetki ve sorumluluğunda bulunmakta olup bu çerçevede vatandaşların talebi yazılı ve sözlü olarak yetkili kurum olan Telekom İl Müdürlüğüne iletilmiştir”denildi.


Yağcıdere mahallesi halkı seslerini böyle duyurmuştu;

“MAHALLE HALKI KAYMAKAM ERSİN TEPELİ'DEN YARDIM İSTİYOR”


 Koca mahallenin internet kablolarını çaldılar, eğitim alamayan öğrenciler mağdur oldu. Koçarlı İlçesine bağlı Yağcıdere Mahallesinde internet kablolarının içindeki bakır tellere göz koyan hırsızlar bir mahallenin adeta fişini çekti. İnternetsiz kalan mahalle halkı çocuklarının uzaktan eğitim alamamalarından duyduğu sıkıntıyı dile getirirken, mahalleli yetkililerden olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Yağcıdere Mahallesi yaklaşık 6 ay önce havadan direklerle gelen bakır kabloların çalınması sonucu bölgede internet erişimi kesildi. Yaşanan hırsızlık olayından sonra kabloların yenisi takılmayınca mahalle internetsiz kaldı. 6 aydır sabit internet kullanamayan halk, yardım bekliyor.


ÖĞRENCİLER EĞİTİM ALAMIYOR


 200 hanenin bulunduğu mahallede 30 öğrenci mağdur oldu. İnternet erişimi sağlanamadığı için öğrenciler, uzaktan eğitimden yararlanamıyor. İnternetsiz kalan mahalle sakinleri, durumu yetkili kuruma bildirmesine rağmen sonuç alamadıklarını ifade ediyor.


KURUMDAN İSTEDİKLERİ YANITI ALAMADILAR


Yağcıdere Mahalle sakinlerinden 3 çocuk babası Behçet Çalışkan (50), "Sabit internet hatları için geçen kabloları eritip, içindeki bakırları alabilmek için kesip, çalmışlar. Bu mahallede 200'den fazla hanemiz var. Yaklaşık 6 aydır özellikle çocuklarımız sabit interneti, bundan dolayı kullanamıyor. Uzaktan eğitim gören çocuklarımız ebeveynlerinin cep telefonlarındaki interneti kullanarak eğitim görmeye çalışıyor. 6 aydır mahallemizde yaklaşık 30 çocuğumuz mağdur. Yetkili kuruma müracaatımız oldu. Ama 6 aydır hiçbir sonuç alamadık" ifadeleriyle mağduriyetlerini dile getirdi.


İNTERNETLERİ ANCA 2-3 DERSE YETİYOR


Yağcıdere Mahalle sakinlerinden 2 çocuk babası Halil Çalışkan (35) "Hiçbir çocuğumuz sabit interneti kullanamıyor. Ailelerin durumları belli. İnsanların durumu yok. Pandemiden dolayı çalışamıyoruz. Cep telefonlarımıza yüklediğimiz internet, o da 2-3 derste bitiyor. Bazı evlerimizde mahallemizin konumundan dolayı da cep telefonları çekmiyor. Aylık 250 TL cep telefonu faturası ödüyoruz. Geri kalan zamanlarda çocuklar eğitimini alamıyorlar" dedi.


KAYMAKAMDAN YARDIM İSTEDİ


Çocuklarının çok mağdur olduklarını söyleyen Yağcıdere Mahallesi sakinlerinden 2 çocuk babası Ergün Afacan (36) sorunlarının biran önce çözülmesi için yetkililerden yardım isterken, “Hangi kuruma gittiysek bir türlü çare bulamadık. Yetkili kuruma da muhtarımız ile dilekçe verdik, yine bir çözüm olmadı. Köyümüze gelen kabloların 500 metrelik bölümü hırsızlar tarafından çalınmış. Cep telefonlarımıza internet yükletiyoruz, yetmediği gibi aylık 250- 300 TL fatura ödüyoruz. Çocuklarımız derslerini yapamıyor. Bizim çocuklarımızın da eğitim almaları hakları değil mi? Sayın kaymakamımızdan bu konuda yardım istiyoruz” sözlerine yer verdi. Şener Alevci

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.