Kayalara tırmanarak, ders işliyorlar

EĞITIM Haber Girişi : 06 Ekim 2020 09:46
Kayalara tırmanarak, ders işliyorlar
Kullar Mahallesindeki çocuklar, 500 metre yükseklikteki kayanın tepesine tırmanarak ders işliyor.

Kullar Mahallesindeki çocuklar, 500 metre yükseklikteki kayanın tepesine  tırmanarak ders işliyor.

Tıkla


babalarının telefonlarını yanlarına alarak en yüksek kayanın başına çıkıp ders işleyen çocukların aileleri köydeki internet sorununun çözülmesini istiyor.


Dünya genelinde salgına dönüşen koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitim yapılamadığı için öğrenciler evlerinde internete bağlanıp EBA üzerinden derslerini takip etmeye başladı. Aydın'ın Koçarlı ilçesine yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta bulunan 


Kullar Mahallesinde öğrenciler, evlerinde cep telefonunun çekmemesi ve internete erişimin sağlanamaması nedeniyle zorluk çekiyor. 40 öğrencinin bulunduğu köyde, çocuklar babalarının telefonlarını alıp yerleşim yerinden 500 metre yükseklikteki kayanın tepesine dağcılar gibi tırmanarak ders işliyor.


KAYALARA TIRMANIYORLAR


Kayanın tepesinde EBA'ya bağlanarak derslerini takip etmeye çalışan öğrencilerin aileleri, kış mevsimi gelmeden yaşanan bu soruna çözüm bulunmasını bekliyor. Dersinden geri kalmak istemediğini belirten 6. Sınıf öğrencisi Enes Solmaz, "Okullar açıldı ama virüs nedeniyle okula gidemiyoruz. Köyümüzde telefonla iletişim güçlükle sağlanıyor. 


İnternet yok, tabletimiz de yok. Babamızın telefonlarıyla internete bağlanmak için kayalara tırmanıyoruz. Biz de diğer çocuklar gibi eğitim görmek istiyoruz. Bizi koronavirüs değil bu eğitim çilesi öldürecek. Her gün dağ taş gezmekten zaten dersleri anlamıyoruz” dedi.


HEM KÖYLÜMÜZ, HEM ÇOCUKLARIMIZ MAĞDUR


Kullar Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Solmaz ise köydeki vatandaşların teknolojinin çok uzağında kaldığını belirterek, "Köyümüzde bir tane yansıtıcı baz istasyonu var. O istasyondan telefonla iletişim kurabiliyoruz. Ancak yağmur yağdığında hattımız kesiliyor. Kayalıkların arasında bir yerleşim yeri olduğumuzdan internet hizmeti alamıyoruz. 


Kayaların tepelerinde ancak telefonlardan internete bağlanılıyor. Hem köylülerimiz, hem çocuklarımız çok mağdur. Kış gelmeden köyümüzün internet sorununa bir çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.


EĞİTİM ÇİLESİ BİTMELİ


Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı ise köylerin kültürel özellikleri üzerine araştırma yaparken Kullar Mahallesindeki çocukların eğitim çilesiyle karşılaştığını belirterek, “Köydeki 40 çocuk her gün dağ başında bu kayadan o kayaya koşturmakla eğitim çilesi veriyor. 


Onların seslerinin duyulması için elimizden geleni yapacağız. Çocuklara kırtasiye yardımı yaptık. İnşallah internet sorunu çözüldüğünde hayırseverlerin desteğiyle tablet yardımı da yapacağız” ifadelerini kullandı.


















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.