Kaplan “Neredeyse Zimmet Çıkmayan Personel yok”

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ağustos 2019 11:49
Kaplan “Neredeyse Zimmet Çıkmayan Personel yok”
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan geçtiğimiz hafta başı katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

TvDEN’de yayınlanan 5G1K programına katılan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, belediyeye gelen müfettiş denetlemesinde savcılığa intikal eden dosyaların olduğunu, seçilmiş ve atanmış birçok personelin bu dosyalar dolayısıyla yargılanacağını, neredeyse zimmet çıkmayan personelin olmadığını söyledi.

Tıkla


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, tvDEN’de moderatörlüğünü Faruk Özkan’ın yaptığı 5G1K programına katıldı. Önemli açıklamalar yapan Başkan Nedim Kaplan, ilçe gündemindeki su polemiğine ve müfettiş denetlemesine de değindi. Göreve geldiklerinde bekledikleri bir manzara ile karşılaştıklarını dile getiren Kaplan, “Seçimden önce söylediklerimize benzer bir şey bulduk. Borç stoğunu ve belediye içindeki kötü sarmalı analiz etmiştik. Borcun biraz daha fazla olduğunu gördük. Personel kısa sürede düzelmeye gitti, borcun biraz daha fazla olduğunu gördük. Belediye olarak 15 milyon TL civarında borcumuz var. 500 bin TL civarında da alacak var. Bir köy bakkalı gibi yönetilen belediyeyle karşılaştık. Ama kurumsal ciddiyet noktasında epey yol kat ettik” dedi.


“BİRÇOK PERSONELİMİZ YARGILANACAK”


Geçtiğimiz günlerde müfettişler tarafından Koçarlı Belediyesi’nde rutin bir denetleme yapıldığını da söyleyen Belediye Başkanı Kaplan, önemli açıklamalar yaptı. Kaplan, “Denetleme bir ay sürdü, evrakların bir kısmını da Ankara’ya götürdüler. Denetleme raporunu yayınladır. Biz de bunu internet sitemizde yayınlayacağız. Devlet denetleme görevini yapmalı. Savcılığa intikal eden dosyalar var. Seçilmiş ve atanmış birçok personelimiz yargılanacak. Neredeyse zimmet çıkmayan personelimiz yok. Seçime 4 ay kala bir taş ihalesi yapılmış 2 milyon 700 bin TL’lik. Ortalama Aydın’da valiliğin ve tüm çevre belediyelerin metrekare birim fiyatı 18 TL ile-23 TL arası alınan taş, metrekare birim fiyatı 43 TL’ye alınmış. Ayda ortalama 60-70 bin TL olan akaryakıt, son iki ayda 120-140 bin TL. Son iki ayda belediyenin garajının kameralarını da sökmüşler. Bütün malzemelerin indiği kaydı tamamen iptal etmişler. Erkan Karaaslan Koçarlı’ya da danışmanlık hizmeti vermiş. Ona da ödeme yapılmış. Onla ilgili de ilgili şahıslara zimmet çıktı. Ben seçim çalışmalarında, ‘Biz belediyeyi yamyamlardan kurtaracağız’ demiştim. Koçarlı Belediyesi’ni kurtardık” diye konuştu.


“KANALİZASYONU YAPAMAYACAKLARINI BELİRTİRLERSE BİZ ÇÖZECEĞİZ”


Koçarlı’nın en öncelikli sorununun altyapı ve kanalizasyon olduğunu ifade eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “İlçeler bazında kanalizasyon ve arıtması olmayan tek ilçeyiz. Vidanjörle atık su çekiliyor. Üç vidanjör çektiğinde, üç saat sürüyor. Kötü koku ve kötü görüntü ilçeyi üzüyor. Biz belediye olarak Çakırbeyli düğün salonunun fosseptiğini çektirdik, bir vidanjör 247 TL.


Kanalizasyon sıkıntısını Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çözmekte zorlanıyor olabilir. Biz bu boyutta proje ve finans bazlı desteği vermeye hazırız. Yapamayacaklarını belirtirlerse de, biz bu konuyu çözeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız, yaptıracağız. Bizim dönemimizde Koçarlı’nın kanalizasyon sorunu çözülecek. Ayrıca, Adnan Menderes Müzesi’nin tamamlanmasıyla daha fazla insan Çakırbeylİ’ye ve Koçarlı’ya gelecek” dedi.


“SARIÇAY’DAN KOÇARLI’YA SU VERİLMESİ İÇİN GEREKLİ DESTEĞİ VERİRİZ”


Bir süredir gündemde olan İkizdere Barajı’ndan Koçarlı’ya su verilmesiyle ilgili de konuşan Başkan Kaplan, şunları söyledi:


“Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ASKİ yetkilileri, Koçarlı’da afiş astılar. Biz de karşı çıktık ve bir duruş sergiledik. Dekontları falan göstermeye kalktılar. İkizdere Barajı’nın yapımında Özlem Çerçioğlu’nun bir kuruş parası yok. 30 yıl boyunca İkizdere Barajı’ndan Aydın’a su verilmesi için 100 milyon TL ödemeleri gerekiyor. Bunun 36 milyon 500 bin TL’sini ödediler. Su konusunda sistem her yerde şöyle işliyor; DSİ, buna benzer barajları yapar, yerel yönetime su satar. Yerel yönetimler 1 milyon TL ödedikleri sudan 70-80 milyon TL para kazanır. Belediyeler için bu önemli bir kaynaktır.


Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 2014 seçim beyannamesinde Sarıçay Barajı’nı yapacağını, Söke ve Kuşadası’na su vereceğini söyledi. Bugün hükümet Sarıçay Barajı için 500 milyon TL’lik yatırım yaparak, o da yerel yönetime devredilecek. Ben çağrı yapıyorum, Koçarlı’ya bağlı Yeniköy, Bıyıklı ve 20 yerleşim yerinde çok su sıkıntısı yaşanıyor. Sarıçay Barajı’ndan Koçarlı da faydalanmalı. Sarıçay’dan Koçarlı’ya su verilmesi için ASKİ müracaat ederse biz de gerekli desteği veririz.


“VANAYI KAPATAN BİZİZ, SUYU GETİREN ONLAR”


Tabi 31 Mart seçimlerinden birkaç gün önce, İkizdere’den Koçarlı’ya deneme için su verildiğinde, ‘Nedim Kaplan vanaları kapattı’ diyerek broşürler dağıtmışlardı. Şimdi suyu kendilerinin getirdiklerini söylüyorlar. Vanayı kapatan biziz, suyu getiren onlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. DSİ seçime bir hafta kala test için su salımı yaptığında ve otomasyon sistemlerindeki arızayı gidermek için suyu kapattığında siyaset dizayn etmeye kalktılar. Millet bunlara inanmadı, seçimlerden 10 gün sonra bir test daha yapıldı, yine arıza çıktı. Bir an önce açılması konusunda DSİ 21. Bölge Müdürü Akif Balta ile sürekli konuştuk ve sağlıklı bir şekilde su geldi.”


“SU FATURASININ OTOMATİK ÖDEME TALİMATINDA EKSİK İŞLEM YAPILMIŞ”


Ev ve işyerinin su faturalarını ödemediği için sularının kesildiği de sorulan Başkan Nedim Kaplan, “Seçimden çıkınca ticari işletmelerimdeki muhasebe elemanı değişti. İşyeri ve evin su faturalarını elemanlarım takip eder. Elemanlar otomatik ödeme talimatı verirken, eksik işlem yapmışlar. Bilgi verebilirlerdi her vatandaş gibi, sonuçta halkım ben de. Onlar gibi burjuva değil. Ben sosyalist görünen faşistler diyorum onlara. Bir ihbarname göndermeden suyumu kesmişler” dedi.


“KEŞKE SEÇİM 15 GÜN DAHA OLMASAYDI, BİRAZ DAHA YOL YAPACAKTI”


Koçarlı’da bazı mahallelerde çok ciddi yol problemi olduğunu ifade eden Kaplan, “Keşke seçim 15 gün daha olmasaydı. Çerçioğlu, biraz daha yol yapacaktı. Koçarlı’da çok ciddi yol problemimiz var. Seçim bitti, Nedim Kaplan ciddi bir oy aldı. Umarım bu bir cezalandırma değildir. Önümüzdeki günlerde onların gereğini yapacağını umut ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP’liler benim düşmanım değil. Biz ancak hizmet götürme noktasında eleştiri yaparız. Kanalizasyon gibi Koçarlı’da gerçekleşmesi gerekenler ne zaman gerçekleşirse, o zaman tebrik eder ve alkışlarım” diye konuştu.


KENT ORMANI EKİM’E YETİŞECEK


Bir süredir atıl vaziyette duran Koçarlı Adnan Menderes Kent Ormanı’nın bir ay önce Koçarlı Belediyesi’ne devredildiğini söyleyen Başkan Nedim Kaplan, diğer projeleri de şöyle anlattı:


“Valimize teşekkür ediyoruz. Yoluna parke taşı döşenecek. Güzel bir seyir terası var. Devamında yamaç paraşütü yapılıyor. Kent Ormanı’nda Aydın’ın en güzel kahvaltı salonlarından birini yapacağız. Akşamları özel menüler çıkacak. Ulaşım meselesini de ücretsiz olarak çözmek istiyoruz. İnşallah Ekim ayına yetişecek.


ÇAKIRBEYLİ İÇİN E-PAZARYERİ PROJESİ


Koçarlı merkez de de Cihangoğlu Kulesi’nin restorasyonunu yapacağız. Biz Çakırbeyli Pazarını numaralandırıp, modern hale getireceğiz. Çakırbeyli Pazarı’ndaki vatandaşlarımız ürünlerini Türkiye ve uluslararası piyasaya satabilecekler. E-pazaryeri projemizle, e-ticaret sistemiyle Türkiye’nin her yerinden insanlar doğrudan ürünleri alabilecek. Pazardaki insanlarımızın gelirini artırıp, Koçarlı’nın bilinirliliğini artıracağız.


Çakırbeyli’deki pazaryerinin aynısını Koçarlı Merkez’de Cihanoğlu Kulesinin orada da yapacağız. Projemize Anıtlar Kurulu onay verdi. Kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra Denizli Büyükşehir Başkanımız da röleve çalışmalarını üstlendi. Oradaki pazaryerini yeşil alana dönüştüreceğiz. Koçarlı pidemiz de var. Gelen vatandaşlar Cihanoğlu Camisi’nde ibadet de yapabilecek. Bunu da iki yıl içinde tamamlayabiliriz.”











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.