Kaplan, muhtarlara sağduyu mesajı verdi

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 16:18
Kaplan, muhtarlara sağduyu mesajı verdi
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan Cihanoğlu Parkı’nda düzenlediği kahvaltıda Koçarlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Yeni dönemde muhtarlarla uyum içinde çalışmalar yürütmek istediğini konuşmasında sıkı sık dile getiren Belediye Başkanı Nedim Kaplan,  kahvaltı sonrasında muhtarların da talep ve görüşlerini dinledi.

Tıkla


Yeni dönemde hizmet etmek için vakit kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Kaplan, “Aramızda önceki dönem muhtarlarımız da var yeni muhtarlarımız da var. Tekrar aramızda olan muhtarlarımız demek işini iyi yapmış. Hem önceki dönemden olan hem de yeni seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. 5 yıllık dönem aslında kısa bir dönemdir, göz açıp kapayana kadar geçer. Bu bağlamda bizim belediye olarak, sizlerin de muhtar olarak bir an önce millete verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.


“TOPLUMU KUCAKLAMALI VE YOLUMUZA DEVAM ETMELİYİZ”


Seçim dönemindeki karşılıklı kırgınlıkların ve söylemin bitmesi gerektiğinin de altını çizen Kaplan, “Her seçim dönemini kendine münhasır gelişen şartlar içerisinde karşı tarafa karşı söylemleri oluyor, tabi o dönem geride kaldı. Artık yeni bir dönemdeyiz. Herkesin siyasi görüşünü ve seçimlerde desteklediği adayı bir kenara bırakıp, mahalledeki ve ilçedeki herkese eşit, dürüst, adaletli ve ilkeli bir şekilde ötekileştirmeden hizmet götürmemiz gerekiyor. Başta benim ve muhtar arkadaşlarımın birinci vazifesi toplumu kucaklayıp, seçim döneminin ateşini soğutarak yoluna devam etmektir. Tüm muhtarlardan beklediğim budur, böyle yaptığımızda o mahallede işler daha iyi olacaktır. Kimlerin kime oy verdiğine takılmamak lazım. Halk buna takılabilir ama seçilen ve yönetime gelen arkadaşların böyle bir lüksü yok. Bu bilinçle yolumuza devam edersek gerek şahsım gerekse sizler hem mahallenizde hem de Koçarlı halkı nezdinde sevgi ve saygıyı kazanırsınız” diyerek muhtarlara tavsiyede bulundu.


 SORUNLAR 5 YIL İÇİNDE VATANDAŞIN BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇÖZÜLECEK


Sorunların çözümleri konusunda muhtarların aktarımının önemine dikkat çeken Kaplan, “Artık seçim dönemi bitmiştir. Milletin bizden ve siz muhtarlardan olan beklentilerini ve millete verdiğimiz taahhütlerin yerine getirilme dönemidir. Bu uğurda Koçarlı’nın 52 mahallesindeki sıkıntıları herkes biliyor. Her mahallenin alt yapıdan mezarlık problemine kadar bir sürü problemi var. Biz 5 yıl içerisinde belli bir plan dahilinde önümüzdeki meseleleri vatandaşın beklentileri doğrultusunda çözeceğiz. Bunun için burada toplandık. Sizler her mahallenizin her sorununa adapte olmak durumundasınız. Sizlerden gelen verileri toplayarak sizlerle istişare edeceğiz, zaman zaman da mahalleye gelerek toplumla istişare halinde olup bu meseleleri hızlı bir şekilde çözmek zorundayız. Ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor” diyerek muhtarlardan beklentisini dile getirdi.


“KARARLARIMIZI BİRLİKTE ALALIM”


Mahalleye ve ilçeye hizmet verirken kapsayıcı ve ayırt etmeksizin herkese eşit hizmet dağıtılması yönünde talebini dile getiren ve karşılıklı fikir alışverişi yaparak vatandaşa verimli hizmet götürebileceklerine değinen Kaplan, “Bu ekipten bu milletin beklentisi yüksek. Hatta oy vermeyen kitlenin de bizden büyük beklentisi olduğunu sahada gözlemliyorum. O yüzden herhangi bir gruba, zümreye göre değil milletin tamamına göre hizmet ederek herkesin gönlünü alacağız. Burada sizlerden gelecek talepleri dinlemek için toplandık. Bizler de belediye olarak neler yapmamız gerekiyorsa tespit edip, kamusal yatırımları ve ilçe belediyesinin, büyükşehir belediyesinin ve valinin yapması gerekenler nelerse ona göre planımızı yapalım. Hızlı bir şekilde yolumuza devam edelim. 5 yılın sonundaki dönemde aday oluruz veya olmayız, bu dönem için arkamızda iyi işler bırakmalıyız. Her zaman kararlarımızı alırken siz muhtarlarımızla istişare edersek daha iyi işler çıkarırız, istişarede fayda vardır. ‘Ben yaptım, bitti’ şeklinde çalışma olmaz. Karşılıklı çıkan fikirlerle güzel bir sonuca gidebiliriz” ifadelerini kullandı.


Mahalle muhtarlarının ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, validen taleplerini ve görüşlerini yazılı olarak paylaştığı toplantı karşılıklı çözüm önerileri eşliğinde devam etti.



















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.