Kaplan, “DSİ’nin getirdiği suyu üstlendiler”

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mart 2019 14:57
Kaplan, “DSİ’nin getirdiği suyu üstlendiler”
Cumhur İttifakı Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, katıldığı televizyon programında Koçarlı için projelerini anlattı ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

VİDEOLU HABER  

Tıkla

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Yerel seçime sayılı günler kala seçim çalışmalarının nasıl bir yol izledikleri hakkında bilgi veren Cumhur İttifakı Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, “İki aydır seçim kampanyalarımızı yürütüyoruz. 2 türlü bir çalışma yapıyoruz, inşallah 31 Mart’ta faydasını göreceğiz. 1. turda 5 yılın nasıl geçtiğini anlattık, 2. turda da Mustafa Savaş’ın ve şahsımın Koçarlı için ve Aydın Büyükşehir için planladıklarını tüm mahallelerimizde kamuoyuyla paylaştık” dedi.


“EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYORLAR”


DSİ tarafından İkizdere barajından Koçarlı’ya verilen suyun belediye tarafından açıldıktan 2 saat sonra birilerinin talimatıyla kapatıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine Kaplan, “2017 yılında ihale aşamasından bugüne kadar takip ettiğim bir konu. ASKİ’nin ve Koçarlı Belediyesi’nin hiçbir katkısının olmadığı bir konu. 11 Şubat’ta belediye hoparlöründen Sayın Çerçioğlu ve Sayın Öztürk tarafından Koçarlı’nın içme suyuyla buluşturulduğu ile ilgili bir anons geçtiler. Halbuki bir gün sonra toplu açılış töreninde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacaktı. Bunun adı emek hırsızlığı, bu da her zaman yaptıkları bir şey. Çünkü sahada yaptıkları kayda değer bir şey veya çakılı çivileri yok diyebilirim. Koçarlı’nın 52 mahallesine baktığımda 5 yıl sonunda görevleri bittikten sonra gittiklerinde hizmet olarak kazandırdıkları her hangi bir şey olmadığı için hükümetimizin yapmış olduğu projeleri üstlenmeye çalıştılar. Daha sonra belediye hoparlörlerinden anons geçerek suyun kesildiği noktasında paylaşımlarda bulundular. AK Parti Aydın Milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim’le bu konuyu görüştük. DSİ Bölge Müdürü bizi bilgilendirdi, suyun klor testini yaptıklarını ve kontrol esnasında ortaya çıkan arızaların bakımının yapıldığını öğrendik. Sanıyorum 10 gün içerisinde de bu sorunu gidereceklerdir” dedi.


“YATIRIM YAPTILARSA AÇMAKTA KAPAMAKTA ELLERİNDE OLURDU”


Cumhur İttifakı Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından içme suyu ile ilgili yatırım yapıldığı konusunda söylentilere ise, “ Yatırım yaptıklarını iddia ediyorlar. Yatırım yaptılarsa suyu açmak, kapamak da kendi ellerindedir. ASKİ’nin hiçbir emeği olmayan bir projede emek hırsızlığı yapmaktadırlar. İnşallah Koçarlı halkı Nisan’ın ilk haftasında evlerinde iyi ve kaliteli suya ulaşacaklar. Bunun müjdesini buradan veriyorum. Kendilerinin yaptığını iddia etmek yerine bu proje için DSİ’ye, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmeleri gerekir” diye konuştu.


“SULAMA BİRLİĞİ MERKEZLERİNDEN BEDEL ALMADIM”


Programda Sulama Birliği hizmet merkezlerinden aldığı kiraların merak edildiği meselesine de açıklık getirerek cevap veren Kaplan, “2004 yılında Koçarlı Sulama Birliği Başkanı seçildim. 2013 yılına kadar bedelsiz olarak şahsıma ait işyerini tahsis ettim. Daha sonra 800 lirayla başladım, ertesi yıl bin 100 lira, daha sonra da bin 150 liraya veriyorum. 9 yıl boyunca Aydın’ın en güçlü Sulama Birliği olana kadar bedelsiz yaptık. Diğeri de 3 bin liraya şantiye dediğimiz yer. 2004 ve 2018 yılı Nisan ayına kadar bedelsiz olarak, tek kuruş para almadan yürüttük. Bir diğeri de Koçarlı Mısır Kurutma Tesisi, çok ciddi ticaret yaptığımız bin 500 metre kare kapalı alanı olan bir yer. O tesisi de2018 Nisan ayından itibaren 3 bin liraya veriyoruz. İstesek 10 bin liraya veririz. Biz Sulama Birliğini güçlenene kadar kira almadan 13 yıl idare ettik. Yüzde 25’i de devlete gelir vergisi olarak gitmektedir. Aydın’ın en güçlü Sulama Birliği haline getirdik, personeli eğitimli ve erdemli. Çine de Sulama Birliğimize bağlandı. İsmi de Koçarlı- Çine Sulama Birliği oldu” ifadelerini kullandı.

 

“ŞAİBELİ İŞLERE GİRMEDİM”


Şaibeli işlerle gelirini arttırmaya çalışmadığını, ticarette dürüst olduğunu dile getiren Kaplan, “2004 yılından beri birlik başkanlığını yaptığım Koçarlı Sulama Birliği’nden Nisan ayı itibariyle ayrıldım. Bir kilogram bile ilaç satmadım. Hiçbir kamu kurum ve kuruluşuyla ihaleye girip mal almadım. Ailemden gelen bir terbiyeyle böyle bir şeye tenezzül etmedim. Yapabilirdim ama herhangi bir ihaleye girip mal satmadığım gibi üniversitenin de ne pamuk ne mısır toplama işlerini yapmadım. Şaibeli işlere girmedim. 2002 yılında siyasete girdim, ticarete de çok küçük yaşta başladım. Devlet desteklerinden hiçbir yatırım yapmadım. Servetimi merak ediyorlarsa, aileden zengin kişileriz. 3 ayrı firma yanında bölgenin en büyük çiftçilerinden bir tanesiyim. Neticede çalıştıktan sonra Allah veriyor. Siyasi gücümü hiçbir zaman şahsi kullanmadım. 2004-2013 yılları arasında Sulama Birliğinden hakkı huzur ücreti de almadım. 2013 yılından sonra almaya başladım o da yasayla alakalıydı. O ücretin büyük bir kısmını da otomatik olarak hiç tanımadığım özellikle kız çocuklarına burs veriyorum. Yeni dönemde de belediye başkanı seçilirsem maaşımın bir kısmını kız çocuklarına vermeye devam edeceğim. Büyük bir kısmını böyle yapmam gerekiyor, para kazanmak isteyen ticaret yapar” şeklinde konuştu.


“5 YIL, BOŞA GEÇEN BİR ZAMAN”


Mevcut Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Koçarlı Belediyesi’nin hizmet anlamında millete hiçbir şey kazandırmadıklarını belirten Kaplan, “5 yıl, gerek Aydın Büyükşehir için gerekse Koçarlı için boşa geçen bir zaman, hizmet noktasında hiçbir şey yapmadılar. Sayın Özlem Çerçioğlu’nun projelerinin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 11 seviyelerinde. 5 yıl önce millete proje sundular. Millet bunlara inandı, güvendi oy verdi. Ama 5 yılın sonuna geldiğimizde son 4 güne baktığımızda ne Koçarlı’da ne de Aydın Büyükşehir sınırları içinde hiçbir şey değişmedi. Otoparktan yol sorununa kadar, altyapı üstyapı sorununa kadar bir şey değişmedi. Koçarlı’da hala kanalizasyon yok. Vidanjörle foseptik çekiliyor. Hiçbir meselenin gündeme alınıp halledilmediğini görüyoruz. Çakılı çivileri yok. İnşallah milletimiz 31 Mart’ta gereğini yapacaktır” dedi.


“SEÇİLMEZSEK PROJELERİMİZ KOÇARLI İÇİN HAYAL OLUR”


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mustafa Savaş’ın, Koçarlı Belediye Başkanlığına da kendisinin seçildiği takdirde uyumlu ve verimli çalışacaklarını ifade eden Kaplan, “Sayın Mustafa Savaş zaten kendi projelerini takdim ediyor. Zaten Ankara’yla da siyasi uyumu var. Ankara bürokrasisini en iyi bilen Aydın siyasetinde Sayın Savaş. Altyapı ve kanalizasyon Koçarlı’nın olmazsa olmazı, bunu bir şekilde başaracağız. Bin kişilik öğrenci yurdu, bu kamu yatırımını takip edeceğiz. İşsiz gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. İlçe Meslek Yüksekokulu ile ilgili projemiz hazır, ilgili birimlerle görüşmeler yapıldı. Bu sayede ilçemiz, esnafımız canlanacak. Konut sektörü ve apartlar gelişecek. İlçede en az 2 bin kişilik ikamet imkanı sağlayacağız. Devlet hastanesi için onay çıktı, yeni bir yer tahsis edeceğiz, modern cihazlarla donatacağız. Tüm bunlarla işsiz gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. İlçe Emniyet ve Jandarma binalarımızın durumları çok kötü, onları yapacağız. Bunlarla birlikte belediye binasını eski yerine alacağız. Zaten Sayın Soylu bunun güvencesini verdi.


Bizim 32 madde altında topladığımız projeler biz yeni dönemde seçilirsek gerçekleşecek projeler. Yoksa bunların hepsi Koçarlı için hayal. Belediye başkanının yapacağını söyleyip yapmadığı kanalizasyon ve atık su sorunlarını ben çözeceğim” diye konuştu.

 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.