Kaplan’dan Büyükşehir e rest

SİYASET Haber Girişi : 10 Haziran 2019 20:15
Kaplan’dan Büyükşehir e rest
Koçarlı Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası tahsisini iptal etmesinin ardından 7 yerin Büyükşehire tahsisini iptal etti.

Koçarlı Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası tahsisini  iptal etmesinin ardından 7 yerin Büyükşehire tahsisini iptal etti.

Tıkla

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Mayıs ayı Meclis toplantısında Koçarlı Belediyesine bedelsiz olarak tahsis ettiği hizmet binasını iptal etmesinin ardından Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan Büyükşehire büyük hamle yaparak Belediye hizmet binası arsasını amacı dışında kullanıldığı gerekçesi ile arsa tahsisi iptal etti.

Koçarlı Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın mazeretli olarak katılmadığı Meclis Toplantısı MHP’li Başkan Vekili Tuncer Sarı Başkanlığında gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından önce tahsis edilip sonra iptal edilmesinin ardından Haziran ayı Meclis toplantısında oy çokluğu ile Belediye Hizmet Binasının amacı dışında kullanıldığı gerekçesi ile arsa tahsisini iptal edildi.

KOÇARLI BELEDİYESİNDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE REST

Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası tahsisini iptal etmesinin ardından Koçarlı Belediyesi sessiz kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı iptal kararının ardından, Koçarlı Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısında Hizmet binası dahil yedi yerin amacı dışında kullanıldığı gerekçesi ile Başkan Vekili Tuncer Sarı Başkanlığında yapılan Meclis Toplantısında, 29.12.2014 tarih ve 115 sayılı karar ile Belediye Hizmet Binası arsası, 03.06.2015 tarihli 55 ve 56 sayılı karar ile Yeniköy Halı Sahası ve Çakırbeyli Anı Salonu, 05.11.214 tarihli ve 109 sayılı karar ile Adnan Menderes mahallesi oyun alanı, 05.01.2015 tarih ve 10 sayılı karar ile AYBA Hizmet Binası, 04.02.2015 tarih ve 17 sayılı karar ile park, 06.10.2015 tarih ve 73 sayılı karar ile  Çakırbeyli mahallesinde bulunan kargır mektep, 04.10.2016 tarih ve 63 sayılı karar ile Çakmar mahallesi bahçeli kahve,Halilbeyli mahallesinde arsa,  Esentepe Mahallesinde arsa, Zeytinköy mahallesi köy odası 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesi (d) bendi gereğince tahsisleri iptal edildi.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın bu hamlesinden sonra gözler, önümüzdeki hafta yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısına çevrildi.

 

















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.