Kaldırımsız sokak tepkilere neden oluyor

GÜNDEM Haber Girişi : 23 Eylül 2019 11:08
Kaldırımsız sokak tepkilere neden oluyor
Yeni Mahalle’de bozuk sokakların bakımsız kalması ve yapılmamasından dolayı vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi.

Yeni Mahalle’de bulunan Çulhalar Caddesi ile Yeni Cadde’nin kesiştiği sokakların kenarında kaldırım yükseltisi ve herhangi bir kaldırım taşının bulunmaması sokağı kullanan vatandaşları ve sokak üzerindeki dükkan sahipleri ile esnaflar ve Pazartesi günleri tezgah kuran pazar esnafı tarafından tepkiye neden oluyor.

Tıkla


Bir yıl önce sokak üzerinde inşaat yapıldığı için kaldırımın söküldüğü ancak bir yıldır tekrar yapılmadığından şikayet eden vatandaşlar ve esnaflar yetkililerin sokağın tamirini üstlenmediğinden yakındı.


Yol kenarında olması gereken kaldırımın olmaması ve yolun kenarının toprak yol olarak kalmasından dolayı şikayetçi olan vatandaş bir an önce bu problemin çözülmesi gerektiğini söyledi ve yetkililere seslendi.


“SOKAĞIN BAKIMINI KİMSE ÜSTLENMİYOR”


Sokağın, inşaatın bitmesine rağmen bir senedir bakımının yapılmadığını söyleyen Yeni Mahalle Muhtarı Yahya Sarıöz, “Sokağın durumu çok rahatsızlık verici. Yolda gelen geçen vatandaş güvenliği için kaldırımdan gitmek ister. Ama bu sokakta hala bir yetkili kaldırım sorununa çözüm bulmadı. İnşaatı yapan müteahhit kaldırım onarımını belediyenin üstüne atıyor. Belediye de sorumluluğu müteahhite yükleyerek işi kendi üstünden atıyor. Peki bu sokaktaki sorunu kim çözecek? Kimse bir fikir vermiyor. Pazar esnafı, mahalle esnafı, yolu kullanan vatandaş, herkes bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Bir an önce bir yetkilinin elini taşın altına koyarak sorumluluk alması ve görevini yerine getirerek bu sokağın ve vatandaşın mağduriyetini gidermesini bekliyoruz” dedi.


Sokağı her zaman kullanan ve görüntünün de çok rahatsız edici olduğunu aktaran sokak esnafı ve vatandaş, “Yaya olarak kaldırımdan yürümemiz gerekiyor, ama bu sokakta pek mümkün değil. Kaldırımın olması gereken yerde toz, toprak esiyor. Kaldırımın olmaması bir yana, kenardaki büyük beton ve tahta parçaları da sokak üzerindeki ulaşımı olumsuz etkiliyor. Sağlıksız bir sokak görünümü var. Artık yetkililer buranın bakımını ve onarımını yapsın, bu sokak devamlı bu şekilde kalamaz” diye konuştu.   


PAZAR ESNAFI TEZGAH KURMAKTA ZORLANIYOR


Pazartesi günleri yol üzerinde tezgahlarını kuran pazar esnafları da durumdan rahatsızlıklarını belirterek, bütün halinde döşenmemiş taş parçalarının tezgahlarını kurarken kendilerine engel olduğunu ve rahatsız ettiğini paylaştı. Normal bir yol üzerinde değil toprak ve düzensiz taş parçalarının olduğu zeminde tezgah kurmanın zorluğundan bahseden pazar esnafı da yetkililere seslenerek sokakta düzgün kaldırım ve zemin sağlanmasını istedi.      






















 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.