Kadınların Kalbini O Koruyor!

SAĞLıK Haber Girişi : 21 Mayıs 2017 17:34
Kadınların Kalbini O Koruyor!
Yeni bir araştırmaya göre günlük çikolata tüketimi menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda damar sertliğini azaltıyor, böylece kalp krizi ve inme gibi kalp hastalığı risklerini düşürüyor.

Japonya'daki Nippon Spor Bilimi Üniversitesi'nden araştırmacılar, kakaonun etkilerini araştırmak için, menopoz sonrası dönemdeki 26 kadınla bir çalışma yaptı. 12 haftanın sonunda araştırmacılar damar sertliğinin azaldığını belirledi.

Tıkla

Elde ettikleri sonuçları Clinical Interventions of Aging dergisinde yayınlayan araştırmacılar şu ifadeleri kullandı:

"Elde ettiğimiz bulgular, düzenli olarak kakao tüketiminin menopoz sonrası dönemdeki kadınların kalp sağlığı için faydalı olduğunu gösteriyor."

Kalp sağlığı ve kakao arasındaki ilişki ne?

Önceki çalışmalar, menopozun damar sertliğinin artması yönünde bir risk etmeni olduğunu göstermişti. Bir deyişle, menopoz sonrası dönemdeki kadınların kalp damar hastalığına yakalanma şansı daha yüksek. Araştırmacılar şu bilgileri verdi:

"Flavanol içeriği zenginleştirilmiş kakao veya koyu çikolatanın akut veya düzenli tüketiminin akış aracılı damar açıcı tepkiyi arttırdığı, bunun da kan basıncını düşürdüğü belirlendi."kalp-kapak-hastaliklari-gidahatti

Araştırma detayları

Çalışma için, menopoz dönemini geride bırakan 26 kadın 2 gruba ayrıldı. İlk grup 12 hafta boyunca her gün, flavanol içeriği zenginleştirilmiş kakao içeceğini (17 gram toz) içti. 2. grup da 12 hafta boyunca, 2 günde 1 ilk grubun aldığı miktarın 2 katını aldı.

Çalışmaya katılan kadınlara normal beslenme ve egzersiz düzenlerini sürdürmeleri söylendi. Öte yandan kakao aldıkları dönemde çay veya diğer flavanl içeriği zengin gıdaları tüketmemeleri uyarısı yapıldı. Çalışma sonucunda her 2 grupta da nabız dalga hızında önemli bir düşüş olduğu belirlendi.

Damar sertliği, kalbin kasılması nedeniyle artan aort nabız dalga hızının ölçülmesiyle belirleniyor. Kalp kasıldığında, dolaşım sistemi boyunca ilerleyen bir atım veya enerji ortaya çıkarıyor.cikolata-gidahatti

Kakao kalp damar hastalıklarından koruyor!

Araştırmacılar sonuçları şu sözlerle yorumladı: "Bu çalışmadan elde edilen esas bulgu, kakao alımından sonra her 2 grupta da merkezi ve periferal damar sertliğinin azalması. Her 2 grup, farklı sıklıkta da olsa aynı miktarda kakao tüketti. Bu, tüketim sıklığının, kakaonun damar sertliği üzerindeki etkileri değiştirmediğini gösteriyor. Günlük kakao ve/veya koyu çikolata tüketimi, kalp damar hastalıklarının önlenmesi konusunda faydalı bir etkiye sahip."


Kaynak: https://www.gidahatti.com/cikolata-tuketimi-kalp-hastaligi-riski-80453/

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.