Jimnastik yapmayan çocuk kalmayacak

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ekim 2019 10:57
Jimnastik yapmayan çocuk kalmayacak
Koçarlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ilçede jimnastik kursu başlatıldı.

Koçarlı’da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çocuklar için açtığı ve hafta sonları yapılacak olan jimnastik kursuna katılımın çok olduğu ve çocuklar tarafından yoğun ilgi gördüğü kaydedildi.

Tıkla


Geçen hafta sonu 19-20 Ekim tarihlerinde açılan jimnastik kursuna 40-50 civarı öğrencinin katıldığı öğrenilirken çalışmanın 2 grup halinde yapıldığı aktarıldı. Cumartesi ve Pazar günleri yapılan jimnastik çalışması saat 10.00’da başlıyor ve 13.00’a kadar devam ediyor.


KURS ÜCRETSİZ VERİLİYOR


2 grup halinde yapılan jimnastik çalışmalarının 5-8 yaş arasındaki çocukların katılımıyla yapıldığı belirtilirken, kursun 2019- 2020 eğitim öğretim yılı için açıldığı ve yılsonuna kadar ücretsiz devam edeceği aktarıldı.  


Kursun antrenörlüğünü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı çalışan antrenör Soner Ayvaz’ın yaptığı ve 5-8 yaş aralığındaki çocukların katılımıyla başlayan jimnastik kursunda henüz sınıflandırma yapılmadığı bildirilirken, çalışmaların devamında yaş grubuna ve branşa göre sınıflandırmaların olabileceği öğrenildi.


Koçarlı Belediyesi’nin bünyesindeki kurstan da katılımın olduğu kursta yetenekli olan öğrenciler lisans alarak müsabakalara katılabilecekler.


“HER ÇOCUK JİMNASTİK YAPMALI”


Tüm çocukların sporla ilgilenmesini ve öncelikle mutlaka jimnastik yapmalarını öneren jimnastik antrenörü Soner Ayvaz, “Öncelikli amacımız çocukları spora özendirmek ve bunu tabana yaymak. Bir çocuk hangi sporla uğraşırsa uğraşsın önce mutlaka jimnastik yapmalı. Son yıllarda jimnastik branşında ülkemizde çıta çok yükseldi. Önümüzdeki sene olimpiyatlarda sporcularımız yarışacak. Bundan bir hafta önce bir dünya şampiyonu çıkardık. İşte burada biz antrenörlere büyük görevler düşüyor, yeni sporcular bulmak için ‘neden olmasın’ diye Koçarlı ilçemizde de kurslara başladık. Haftada 2 gün, Cumartesi ve Pazar olmak üzere öğrencilerimizle ders yapacağız. İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda jimnastik kurslarımız ücretsiz olarak devam etmektedir. Koçarlı halkına buradan sesleniyorum, çocuklarınıza sporu gelin beraber sevdirelim ve buna jimnastik ile başlayalım” şeklinde konuştu.













Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.