İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında Duygulu Anlar Yaşandı

EĞITIM Haber Girişi : 26 Şubat 2018 10:14
İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında Duygulu Anlar Yaşandı
Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi çalışmaları kapsamında düzenlenen ve ilçe genelinde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında duygulu anlar yaşandı.

Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) çalışmaları kapsamında düzenlenen ve ilçe genelinde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında duygulu anlar yaşandı.

Tıkla

Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda yapılan yarışmada okullarında seçilen öğrenciler sırayla sahneye çıkarak göz dolduran görseller ve fon müzikleri eşliğinde İstiklal Marşı'nı şiir olarak okudu.

Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği arasında yer alan İstiklal Marşını Şiir Olarak Okuma Yarışmasının amacının, tüm okullarda öğrenim gören öğrencilerin, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek; öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmaktır olduğu ve Öğrencilerin, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını,  geçmiş ile gelecek arasında tarihi, millî ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak olduğu ifade edildi.

Varlığımızın ve bağımsızlığın simgesi olan İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler bir ölçüde istiklal duygusunu ve milli mücadele ruhunu tekrar yaşattı.

Yarışmada okuyucular seçici kurul tarafından şiire hakimiyet, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama ve Türkçe'yi doğru kullanma, fon müziği ve görsel efekt gibi ölçütlerle değerlendirildi.

BEYZANUR HERKESİ DUYGULANDIRDI

İstiklal Marşını okuma yarışmasında sırayla hünerlerini sergileyen okullar hazırladıkları oratoryo gösterileriyle de yarışmaya renk kattılar.

İstiklal marşını okumak için sahneye çıkan Yeniköy İlkokulundan 2. Sınıf öğrencisi Beyzanur Yağcıoğlu, İstiklal Marşını okurken duygulanarak ağlamaya başladı. Ağlamaklı ses tonuyla istiklal marşını okumayı kesmeyerek devam eden küçük Beyzanur, salondaki izleyicileri de duygulandırdı ve gözyaşlarına hakim olamadılar.

Küçük Beyzanur, İstiklal Marşının 10 kıtasını da gözlerinden yaşlar akarak tamamlarken, İstiklal Marşının sonunda salondakilerden büyük alkış aldı.

BİRİNCİLER İL GENELİNDE KOÇARLI’YI TEMSİL EDECEKLER

Yarışmada Liseler kategorisindeMustafa Kezban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi  DinaKaryiğit,  Ortaokullarda ise Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Orçun İvren, İlkokul kategorisinde Atatürk İlkokulundanNazife Yakan, Anaokulları arasında ise Bıyıklı Anaokulundan Kemal Özdamar jüriden en yüksek puanları alarak birinci oldular.

Birinci olan öğrenciler Aydın ili genelindeAydın Efeler Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılacak olan yarışmaya gidecek öğrenciler arasında yer aldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programında verileceği öğrenildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.