İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında Duygulu Anlar Yaşandı

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Mart 2019 10:25
İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında Duygulu Anlar Yaşandı
Koçarlı'da her seviyeden öğrencinin katıldığı İstiklal Marşı okuma yarışı düzenlendi.


Tıkla


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Koçarlı’da düzenlenen ve ilçe genelinde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında duygulu anlar yaşandı.


Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda yapılan yarışmada okullarında seçilen öğrenciler sırayla sahneye çıkarak göz dolduran görseller ve fon müzikleri eşliğinde İstiklal Marşı'nı şiir olarak okudu.


Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği arasında yer alan İstiklal Marşını Şiir Olarak Okuma Yarışmasının amacının, tüm okullarda öğrenim gören öğrencilerin, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek; öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmaktır olduğu ve Öğrencilerin, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını,  geçmiş ile gelecek arasında tarihi, millî ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak olduğu ifade edildi.

Varlığımızın ve bağımsızlığın simgesi olan İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler bir ölçüde istiklal duygusunu ve milli mücadele ruhunu tekrar yaşadı ve yaşattılar.


Yarışmada okuyucular seçici kurul tarafından şiire hakimiyet, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama ve Türkçe'yi doğru kullanma, fon müziği ve görsel efekt gibi ölçütlerle değerlendirildi.


ÖĞRENCİLER DUYGULANDIRDI


İstiklal Marşını okuma yarışmasında sırayla hünerlerini sergileyen okullar hazırladıkları oratoryo gösterileriyle de yarışmaya renk kattılar.


İstiklal marşını okumak için sahneye çıkan öğrenciler İstiklal Marşını okurken hem duygulandılar hem de duygulandırdılar. Bazı öğrenciler ağlamaklı ses tonuyla İstiklal Marşının 10 kıtasını da okurken, salondaki izleyicilerden büyük alkış aldılar.


BİRİNCİLER İL GENELİNDE KOÇARLI’YI TEMSİL EDECEKLER


Yarışmada Liseler kategorisinde birinci Koçarlı Anadolu Lisesi öğrencisi Aynur Bozkaya, ikinci İmam Hatip Anadolu lisesinden Sıla Önal, üçüncü ise Mustafa Kezban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesinden Melise Kanat oldu.


Ortaokullarda ise birinci Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Alican Özbek, ikinci Çakırbeyli Ortaokulundan Mustafa Kavas, üçüncü ise İmam Hatip Ortaokulundan Nisanur İlker oldu.


İlkokulllar kategorisinde birinci Çakırbeyli İlkokulundan Şengün Efe Uyar, ikinci Yedieylül İlkokulundan Zeki Ozan, üçüncü ise Atatürk ilkokulundan Zeynep Erva Gürler oldu.


Anasınıfları kategorisinde ise 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulundan Elisa Melis Özbek, ikinci Kızılcabölük İlkokulu anasınıfından Furkan Gümüş, üçüncü ise Atatürk İlkokulu anasınıfından Hanife Öztürk jüriden en yüksek puanları alarak dereceye girdiler.


Dereceye giren öğrencilerden birinci olan Liseler kategorisinde Koçarlı Anadolu Lisesi öğrencisi Aynur Bozkaya, Ortaokullarda Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Alican Özbek, İlkokulllar kategorisinde Çakırbeyli İlkokulundan Şengün Efe Uyar, Anasınıfları kategorisinde ise 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulundan Elisa Melis Özbek il genelinde yapılacak olan yarışmada Koçarlı’yı temsil edecekler.


Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programında verileceği öğrenildi.




















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Elisa Melis Özbek 26 Aralık 2022 13:07

    Merhaba ben elisa Melis Özbek burada beni paylasmaniz gercekten beni duygulandirdi tesekkur ederim sevgiler saygilar