İstiklal Marşı kabulü törenle kutlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mart 2019 11:25
İstiklal Marşı kabulü törenle kutlandı
12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilmesinin 98. yıldönümü ve Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Koçarlı Anadolu Lisesi’nde tören düzenlendi.

Koçarlı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Koçarlı Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tıkla


ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI


Koçarlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Koçarlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Turgay Esin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.


Programda öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bir anı da paylaşıldı. İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı film gösterimi ile anlatılırken, öğrenciler sergiledikleri Oratoryo Sunumu ve Okul Korosu ile programa renk kattı.


Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu "İstiklal Marşı'nı Şiir Olarak Güzel Okuma Yarışması"nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Koçarlı Kaymakam Fırat Çelik’in elinden aldı.


Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından ise son buldu.













 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.