reklam alanı 728x90
20 Eylül 2019 Cuma
Anasayfa > GÜNDEM > İncir ve kuru meyveler Alzheimer ve Demans’tan koruyor

İncir ve kuru meyveler Alzheimer ve Demans’tan koruyor

09.09.2019 10:07 12 14 16 18 yazdır
Yapılan araştırmalar incir ve kuru meyvelerin, Alzheimer ve demans’ın ortaya çıkma riskini azalttığını ortaya çıkartarak, beyin sağlığı ile beslenme kalitesi arasında bağ olduğu bilimsel olarak ortaya kondu.
İncir ve kuru meyveler Alzheimer ve Demans’tan koruyor

Sağlıklı beslenme, beyin sağlığını koruyor


Badem, ceviz, fındık, incir, üzüm, kayısı gibi ürünlerle sağlıklı beslenme, beyin sağlığını koruyor, insanların yaşlılıklarında karşılarına çıkan Alzheimer, demans gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.


4 bin 213 katılımcı ile gerçekleştirilen bir gözlemsel çalışma, beyin sağlığı ile sağlıklı beslenme arasındaki bağlantıyı ortaya koydu.


Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) raporlarına göre; Özellikle sebzeler, meyveler, kabuklu yemişler, tam tahıllar, süt ürünleri, balık ve sınırlı miktarda şekerli içeceklerin tüketildiği bir diyet, daha büyük beyin dokusu ile ilişkili olduğu ve beyin sağlığını geliştirmeye yardımcı olduğu ortaya konuluyor.


Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) tarafından beslenmede ceviz, fındık, fıstık, kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısının tercih edilmesinin beyin sağlığına iyi geldiğini, demansı geciktirme potansiyelini ortaya koyduğunu dile getirildi.


BİLİMSEL İNCELEMELER YAPILDI


Alzheimer hastalığının, çok yaygın görünen bunama türü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Ortalama insan ömrü uzadıkça insanların Alzheimera yakalanma riski artıyor. Çok çeşitli besin ve fitokimyasallar içeren badem, fındık, ve ceviz, alzheimer hastalığının ortaya çıkmasına engel olduğu gibi bilimsel incelemeler ortaya koyuyor ki, bu ürünlerin kolesterol düşürücü, nörodejeneratif hastalıklar da dahil olmak üzere yaşlanma ile ilişkili hastalıklara iyi geliyor” ifadelerine yer verildi. şeklinde konuştu.


GÜNLÜK EN AZ 28 GRAM


Sağlıklı yaşamın şifresi günlük en az 28 gr. kuru ve kabuklu meyve tüketmekten geçti belirtilirken,  70’in üzerinde ülkeden 800’den fazla fındık ve kurutulmuş meyve sektörü şirketinin Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC)’ne üye olunduğu sağlık deposu kuru ve kabuklu meyvelerin dünya genelinde daha fazla tüketilmesi için politikalar geliştirildiği belirtildi.


INC tarafından “Daha sağlıklı bir dünya için kuru ve kabuklu meyve” sloganı ile bir kampanya yürütüldüğü ifade edilirken, “Tanıtım kampanyasında 28 gr’lık kuru ve kabuklu meyve paketleri dağıtılıyor. 28 gram, günlük olarak tüketimi tavsiye edilen kuru ve kabuklu meyve miktarı olup, bu açıdan sembolik bir anlama sahip. Özetle 28 gr. kuru meyve sağlıklı yaşamın şifresi” olduğu söylendi.














ihh 468x60
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri