İlköğretim haftası coşkuyla kutlandı

EKONOMİ Haber Girişi : 16 Eylül 2019 14:48
İlköğretim haftası coşkuyla kutlandı
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla İlköğretim Haftası Koçarlı’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Koçarlı Cumhuriyet Meydanı’nda Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Koçarlı Atatürk İlkokulu’nda çeşitli etkinliklerle devam etti.

Tıkla


İlçede düzenlenen programa Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğlu, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Arifcan Azizo, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Atatürk İlkokulu’nda devam eden programda da saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, İlköğretim Haftası açılış konuşmaları yapıldıktan sonra, 4. Sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. Haftanın önemi ile ilgili şiir okunmasının ardından öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi folklör gösterisi yaptı. 


Programın ardından Kaymakam Fırat Çelik, Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve diğer katılımcılar sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin İlköğretim Haftası’nı kutlayarak öğrencilere sorular sorarak onlarla sohbet etti.


“HEDEFİMİZ YÜZDE 100 OKUR-YAZAR ORANI”


Haftanın anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Demiroğlu, “9 Eylül 2019’da yeniliklerle başlayan eğitim öğretim yılımız, bu eğitim öğretim yılı içerisinde kalan eğitim haftası kutlama programımıza hoş geldiniz. İlköğretim haftasının amacı okumanın, yazmanın ve eğitimin önemine vurgu yapmaktır. Okur- yazar oranımızın ülke genelinde yüzde 94 olduğu şu dönemde der daim hedefimiz yüzde 100 olacaktır. Kur’an’ın ilk emri ‘Oku’. Ancak bu ‘Oku’ kavramını çocuklarımızın, gençlerimizin okullarını, sınıflarını başarıyla geçerek mutlaka diplomalı meslek sahibi olması anlamında da olmamalıdır. Tabi ki akademik başarılarını tamamlayanlar mesleklerine sahip olacaktır” dedi.


“OKUMAK HER DAİM KENDİNİ YETİŞTİRMEKTİR”


Sadece okuma yazma ile kalınmayıp kendini geliştirmenin önemine vurgu yapan Demiroğlu, “Fakat okumak demek; hangi mesleği yaparsa yapsın mesleğini seven, ahilik kültürünü benimsemiş esnaflar yetiştiren, büyüklerine saygıda kusur etmeyip, annesi ve babasına, yaşlısına sahip çıkan, küçüklerini sevmekle kalmayıp onları her türlü tehlikelerden koruyan, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünü unutmayıp, kadına şiddeti asla düşünmeyen, vatanına milletine değer yargılarıyla bağlı nesiller yetiştirip, okumaktır. Ne demiş Mehmet Akif Ersoy, ‘Okur-yazarsa ahali, yapılmayacak ne var ki’. Okumak yalnızca okul ödevlerinden ibaret değildir. Okumak artık her daim kendini yetiştirmektir. Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi ‘Yetişecek yeni nesiller bizim eserimiz olacaktır’ sözüyle yeni başlayan öğrencilerimize ‘Hoş geldiniz’ diyerek 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


“ YENİ PROJELER İÇİN BİZLER HAZIRIZ”


Konuşmasında geçen eğitim öğretim yılında ilçedeki eğitim alanında kazanılan başarılardan söz eden Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılında 2 bin 692 öğrencimizle birlikte mutlu ve heyecanlı bir şekilde başlamış bulunmaktayız. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla TÜBİTAK 4006 projeleri il birinciliği, eTwinning Ulusal ve Uluslararası Kalite ve Ticaret İl birinciliği, GEKA Projeleri il birinciliği ve AB Projeleri ve Uluslararası Projelerde ilçemizde güzel kazanımlar sağladık. Ayrıca liselere geçiş sınavında 4 öğrencimizi çeşitli Fen Liseleri’ne yerleştirdik. Bu başarıların elde edilmesinde bizden desteğini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamım Fırat Çelik’e, Belediye Başkanımız Sayın Nedim Kaplan’a, Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarımıza ve diğer tüm paydaşlarımıza çok teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.


Yeni eğitim öğretim yılında yeni başarılara imza atma niyetinde olduklarını belirten Arıkoğlu, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılında da ilçemiz proje ekibine yeni arkadaşlarımızı dahil ederek, tüm idareci ve öğretmenlerimizle birlikte çok güzel projelere imza atmak için, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmek için bizler hazırız. Sizlerin de bize yine aynı şekilde tam destek vereceğinizden hiç şüphemiz yok. Bu duygu ve düşüncelerimizle tüm öğrencilerimizin ilköğretim haftasını en içten dileklerimle kutlar, bizleri ve idarecilerimizi böyle bir günde yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.   









































 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.