İlhanlı Deresi’ne artık çözüm istiyorlar

GÜNDEM Haber Girişi : 30 Eylül 2019 11:02
İlhanlı Deresi’ne artık çözüm istiyorlar
Yeni Mahalle’de bulunan İlhanlı Deresi’nin yaydığı koku ve sebep olduğu kötü görüntü vatandaşı rahatsız ediyor.

Yeni Mahalle’den geçen İlhanlı Deresi çevre kirliliğine sebep oluyor. Temizlenmediği için oluşturduğu kötü koku ve görüntü mahalle sakinlerini ve tüm vatandaşları rahatsız ediyor. Kaderine bırakılan dereye tepki gösteren vatandaşlar, durumdan çok rahatsız olduklarını ancak bir önlem alınmadığını dile getirdi.

Tıkla


Derenin durumunun uzun süredir içler acısı olduğundan yakınan Yeni Mahalle Muhtarı Yahya Sarıöz, yetkililerin artık bir önlem alması gerektiğini söyleyerek, derenin kokudan durulmayacak şekilde rahatsızlık verdiğini söyledi.


“VATANDAŞIN ATIĞI DEREYE AKIYOR”


Muhtar Sarıöz, “Mahallenin ortasından geçen derenin bu şekilde bakımsız olması çok kötü bir durum. Kötü kokuya ve görüntüye sebebiyet veriyor. Evlerden ve dükkanlardan da atıklar bu dereye akıyor. Çok uzun zamandır bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Defalarca bu konu ile ilgili sesimizi duyurduk. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Artık oluşan kötü kokuya bir önlem alınmasını ve bir çözüme kavuşmasını istiyoruz. Mahalleli bu durumdan çok şikayetçi” ifadelerini kullandı.


“ALTYAPIYA DA ÇÖZÜM BULUNMALI”


Derenin bakımının yapılmasını istediklerini belirten mahalleliler, “Belli bir saatten sonra dışarı çıkamıyoruz, dışarı çıkmayı bırakın balkona bile çıkıp oturamıyoruz. Koçarlı’da alt yapı da olmadığı için dükkanlardan atıklar dereye akıyor. Altyapı sorununa çözüm bulunduğunda ancak o zaman derelerin problemlerine çözüm bulunacaktır. Kesin çözümlerin bulunmasını ve artık kokudan da kurtulmak istiyoruz. İçindeki otların da temizlenmesini istiyoruz artık. Deredeki otlar büyümüş, içinde zararlı bir hayvan yaşayabilecek şekilde. Otların bu kadar uzaması bizi tedirgin ediyor, derenin yanından bile geçmek güven vermiyor” diye konuştu.













Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.