Her Zaman Esnafımızın Yanındayız

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ocak 2020 13:58
Her Zaman Esnafımızın Yanındayız
Her Zaman Esnafımızın Yanındayız

 

Tıkla


Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, “Esnafların, İlçenin kilit taşı ve birlik beraberliğin çimentosu olduğunu ifade ederek her zaman esnafın yanında olduklarını söyledi.


Başkan Aşkın, Kooperatifin esnaf ve sanatkarlara daha faydalı olacak şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıldığını da vurgulayarak; “Esnaf, hayatımızın her anında birlikte olduğumuz kişidir. Kooperatif olarak esnafımızın her zaman yanındayız” dedi.


FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ


Faiz oranımızın düşmesi, esnafın kredi taleplerinin arttığını söyleyen Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, “Her hafta yaklaşık 10 esnafımızın kredi talebi var. Böyle giderse bu yıl boyunca esnafımıza vereceğimiz kredi miktarının 20 milyon liraya kadar çıkmasını bekliyoruz" dedi.


Kooperatifin, geçen yıl 200 esnafa toplam 15 milyon lira kredi imkanı sunduğunun altını çizen Başkan İlker Aşkın, “Esnafların kullandıkları kredi faiz oranı yüzde 6'dan yüzde 4,5'a düştü. Kooperatifin faiz oranı bankalara göre daha düşük. Esnafa verdiği değerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'ne teşekkür ediyoruz” dedi.


BORÇLAR ÖDENİYOR


Kooperatifin 640 ortağı olduğunu hatırlatan Aşkın, "Geçen yıl 640 ortağımızdan 200’üne toplam 15 milyon TL finansman sağladık. 2018 yılında ise 16,5 milyon lira. Kredisini ödemekte zorlanan esnafımız yok denecek kadar az. Borçlar ödeniyor. Geriye kalan esnafımız ise kredisini düzenli bir şekilde ödemekte. Esnafımız, borcuna sadık ve kooperatifine sahip çıkıyor. Bundan dolayı kendilerine minnettarız" ifadelerini kullandı.


KREDİLERLE KREDİ KAPATTILAR


2018 yılına göre geçen yıl esnafın kendilerinden kredi kullanma amacının değiştiğini dile getiren Başkan İlker Aşkın, "2018 yılında esnafımız, bizden yatırım için kredi kullanıyordu. İş yeri satın almak, işini büyütmek ve benzer durumlar için kredi kullanan esnafımızın, geçen yıl kredi kullanma amacında değişiklik oldu. Kooperatifimizden aldığı kredi ile esnafımız genellikle bankadaki mevcut kredi borcunu kapatmaya yöneldi" şeklinde konuştu.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.