Haydi Koçarlı, bir umut da sen ol

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Haziran 2019 10:28
Haydi Koçarlı, bir umut da sen ol
“Bağışlanan Her Kan, Kurtarılan Üç Can”

Türk Kızılayı, 21 Haziran 2019 Cuma günü Koçarlı Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak Gönüllü Kan ve Kök Hücre Bağışı kampanyasına Koçarlı halkından destek istedi.

Tıkla


Türk Kızılayı proje ekibiyle sosyal sorumluluk projesi başlattığını paylaştı. “Bağışlanan Her Kan, Kurtarılan Üç Can” isimli kampanyasını duyuran Türk Kızılayı, Koçarlılıları kan bağışı ve kök hücre bağışı için sadece 3 tüp kan vererek kök hücre bağışçısı olmaya, kan bağışı bekleyen hastalar için de bir ünite kan vererek bağışçı olmaya çağırıyor.


BABA-KIZ UMUT BEKLİYOR


Bozdoğan ilçesinden olan ve yakın zaman önce ilik nakli bekledikleri için Adnan Menderes Üniversitesi Uyguluma ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Yılmaz Çelen (42) ve lise son sınıf öğrencisi kızı Ebru Çelen (18)’e de umut olacak iliğin bulunması için Koçarlılılardan da kök hücre bağışı konusunda duyarlı olmaları ve bağışta bulunmaları bekleniyor.


“SÜREÇ ÇOK BASİT”


Kök Hücre bağışı kampanyasına destek olmanın ve bir insana can olmanın çok basit bir süreç olduğunu paylaşan Kızılay yetkilileri “Sadece 3 tüp kan verilecek, kanınızın analizleri yapılacak ve dokularınız bir hasta ile uyuştuğunda Kızılay sizinle iletişime geçecek. Hala bağışçı olmaya gönüllüyseniz yine kan verme işlemi gibi basit bir işlemle bir insana bir ömür hediye ediyorsunuz” şeklinde vatandaşı bağış yapmaya davet etti.


Haydi Koçarlı, 21 Haziran Cuma günü saat 15:00 – 24:00 saatleri arasında Koçarlı Cumhuriyet meydanında kan ve kök hücre bağışına..











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.