Hayat Boyu Öğrenme 2019 Toplantısı yapıldı

EKONOMİ Haber Girişi : 30 Eylül 2019 11:15
Hayat Boyu Öğrenme 2019 Toplantısı yapıldı
Koçarlı Halk Eğitim Merkezi’nde, İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Geçen eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi ve açılan eğitim öğretim yılının planlanması niteliğinde olan toplantı Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Tıkla


Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Emniyet Amiri Törehan Mollaoğulları, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Arifcan Azizo, Koçarlı kurum amirleri, STK amirleri, okul müdürleri ve Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri katıldı. Toplantıda, yapılan çalışmalarla ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili İsmail Kılıçaslanoğlu sunum yaptı.


TOPLANTININ GÜNDEMİNDE EĞİTİM DEĞERLENDİRİLMESİ VARDI


Sunum kapsamında gerçekleşen toplantının gündeminde; İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 36. maddesinin okunması, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının değerlendirilmesi, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının planlanması yer alırken toplantı sonunda katılımcılardan dilek ve temenniler alındı.


Kılıçaslanoğlu yaptığı sunumda, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Genel-Kültür Kursları, Okuma- Yazma Kursları ve Mesleki ve Teknik Kursları olmak üzere açılan toplam kurs sayısının 184 olurken, toplam kursiyer sayısının 2 bin 952 olduğunu paylaştı, kurs sayısında ise son eğitim öğretim yılında bir öncekine göre azalma olduğunu aktardı.


“KURSİYERLER İŞKUR’LA TOPLAM 258 BİN 600 TL GELİR ELDE ETTİ”


İŞKUR işbirliği kurslarında başarılı bir hayat boyu öğrenme merkezi olduklarını da söyleyen Kılıçaslanoğlu, “2018-2019 eğitim öğretim yılında toplam 8 adet İŞKUR işbirliği kursu açılmıştır. İŞKUR işbirliğiyle açılan Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu ile Grafik Animasyon Kursumuz ilçemizde ilk defa açıldı. İŞKUR İşbirliği ile açılan kurlarda toplam 180 kursiyer 258 bin 600 TL gelir elde etmiştir” diyerek kursiyerlerinin açılan kurslardan üreterek kazanma imkanı kazandıklarına vurgu yaptı.


OKUMA-YAZMA KURSLARININ SAYISI ARTTI


Okuma-yazma kurslarının sayısını arttırdıklarını belirten Kılıçaslanoğlu, “Sayın Kaymakamımız Fırat Çelik'in 19 Temmuz 2018 Tarihinde Bağarcık Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette halktan gelen talep üzerine Sayın Kaymakamımızın talimatı ile 30 Temmuz 2018 tarihinde Bağarcık Mahallesi’nde açtığımız Okuma-Yazma Kurslarına 2. ile devam ediyoruz. Benzer bir çalışmanın, Koçarlı-Milas-Söke sınırındaki en uç köyümüze dahi hızlı bir şekilde hizmet götürmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Toplamda 8 adet Okuma-Yazma Kursu açtık” diye konuştu.


“HER YAŞTAN KURSİYERLE ÇALIŞTIK”


Kursların tek tek tanıtıldığı sunumda, her yaşa, her cinsiyete, her kesime ve hemen hemen her ilgi alanına hitap eden kurslar açıldığı aktarıldı. Açık lise eğitimi alan öğrencilere de merkezde büyük kolaylıklar sağlandığına değinilen sunumda sınavlara hazırlık için sınav arşivleri ve ders kitaplarının web sitesinde paylaşıldığı ve online başvuru hizmeti yapıldığı belirtildi.


Özel çocuklar için özel eğitim derslerine de büyük önem verdiklerini söyleyen Kılıçaslanoğlu, “Özel Eğitime muhtaç çocuklar konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmesine, becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak ve en önemlisi onların yüzünü güldürmek için ilçemizde bulunan özel eğitim öğrencilerimizi kurumumuzda misafir ettik” dedi.


“ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”


Sunumda yıl boyu yapılan etkinlikler, öğrenme şenlikleri, yapılan yılsonu sergisi ve merkezden alınan eğitimler sonucunda kazanılan yarışmalar ve başarılar da gösterilerek yer verildi.


Halk Eğitim faaliyetlerinin kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla yapılan toplantıda yapılan sunumdan sonra komisyon üyeleri değerlendirmelerini ve beklentilerini dile getirdi. Toplantı sonucunda açılan kursların yeterli olduğu görüldü ve çalışmaların aynı şekilde devam etmesi kararı alındı.












 

 

 

    

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.