Havalar ısınınca pazar fiyatları düştü

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2019 09:56
Havalar ısınınca pazar fiyatları düştü
Havaların ısınmaya başlamasıyla pazar tezgahlarının da ateşi düşmeye başladı. Yaz sezonunu yaklaşınca pazardaki meyve sebze fiyatlarında düşüş oldu.

Özellikle havaların ısınması ve sıcak bölgelerdeki hasadın hızlanmasına bağlı yerli ürünlerin pazarlara girmesiyle sebze fiyatlarında geçen aya göre yarı yarıya düşüş görüldü.

Tıkla


Koçarlı’da Pazartesi günleri kurulan ilçe pazarında tezgah açan Şener Menteş ve Adem Menteş, domatesin kilosunu 1,5 TL, salatalığın kilosunu da 1 TL’den satmaya başladıklarını söyledi.


“BAYRAMDAN SONRA FİYATLAR DAHA ÇOK DÜŞECEK”


Pazarda sebze tezgahı olan başka bir isim Ahmet Gülenç de, fasulye fiyatlarının 5 TL’den başladığını, barbunyanın kilosunun 8 TL olduğunu, kabağın kilosun 1 TL, biberin fiyatının da 5 TL’den başladığını aktardı. Fiyatların geçtiğimiz aylarda çok yüksek olduğunu belirten Gülenç, fiyatlar düşünce vatandaşın da yüzünün güldüğünü belirtti. Bayramdan sonra fiyatlarda daha fazla düşüş yaşanacağını paylaşan Gülenç, bayramdan sonra sezon fiyatlarının tam olarak yerine oturacağını söyledi.


“FİYATLAR DÜŞÜNCE VATANDAŞ RAHATLADI”


Patates, soğan tezgahı olan Aşkın Turnalı, patatesin 3 kilosunu 10 TL’ye, soğanın da kilosunu 2,5 TL’ye sattığını ifade etti. Fiyatların vatandaşın yüreğine bir nebze olsun su serptiğini söyleyen Turnalı, “Kış aylarında vatandaş evine yiyecek bir şey almakta oldukça zorlanıyordu. Yaz sezonunun açılmasıyla insanlar rahatladı, fiyatlar ilaç gibi geldi. Fiyatların bayramdan sonra biraz daha düşmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

                    

Necmiye KAPTAN




 





 







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.