Gündoğan Mahallesinin rakipsiz Adayı Hanife Kırkuşu

GÜNDEM Haber Girişi : 11 Şubat 2019 10:01
Gündoğan Mahallesinin rakipsiz Adayı Hanife Kırkuşu
Koçarlı Haber olarak merkez mahallelerde muhtar adaylarına projelerini sormaya devam ediyor.

Koçarlı Haber olarak merkez mahallelerde muhtar adaylarına projelerini sormaya devam ediyor. Bu “Muhtar Adayları Konuşuyor” köşemize bu hafta Koçarlı Gündoğan Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı, aynı zamanda Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu konuk oldu.

Tıkla


 Kırkuşu, muhtarlık sürecinde gerçekleştirdiği çalışmaları ve yeni dönemde de gerçekleştirecek olduğu projeleri anlatırken, Koçarlı Haber Muhabiri Necmiye Kaptan ise bu projeleri okuyucuları için kaleme aldı.


Muhtar Kırkuşu: “Beşik sallayan eller, dünyayı sallar”


Koçarlı Gündoğan Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı, aynı zamanda Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu (50), 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar muhtar seçilirse çalışmalarına aynı özveriyle devam edeceğini ifade ederek yeni dönemde gerçekleştireceği projeleri anlattı.


Muhtarlığın dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir iş olmadığı ifade eden Kırkuşu, “Çünkü muhtar adayları hiçbir siyasi parti adı altında değil de bireysel olarak seçime girdikleri için sadece adayın şahsına ve kişiliğine oy veriyor. Çünkü muhtar evlere, kişilere, en kolay ve en çabuk ulaşabilen bir devlet kurumudur. Mahallenin muhtarı bir kadın ise bu avantajdır. Bir evin neyi eksik, nelere ihtiyaç var en iyi kadınlar bilir, bu mahalle için de geçerlidir. Muhtar vatandaşın başı dara düştüğünde mahallede ki devleti̇ temsil eder. Ancak devlet adamlığının yanında muhtar bir anne, bir baba, bazen bir avukat, bazen bir doktor, bazen bir psikologtur” dedi.


Gündoğan mahallesinin şuan itibariyle mevcut muhtarı ve tek muhtar adayı olan evli ve 2 çocuk annesi Kırkuşu, “Mahallemde yol sorunu çoktu. Geçtiğimiz dönemde bunları tespit edip, gerekli yerlerle görüşmelerimi yaparak mahallemdeki yol sorununu en aza indirdim. Bir dahaki dönem için bu yol sorunlarının tamamını çözmek için yerel yönetim ile koordineli bir şekilde azalarım ile çalışacağım. Vatandaşın sorunlarıyla birebir ilgilenmeye devam edeceğim. Üst makamlarla, Kaymakamlıkla, Belediyeyle, sosyal yardımlaşma vakıf ve tüm sivil toplum örgütleri ile iletişim halinde olup vatandaşın sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar mahallemdeki İhtiyaç sahiplerine yardım elini her zaman uzattık ve her zaman uzatmaya devam edeceğiz. Özellikle yaşlılarımız ve çocuklar savunmasız oluyor. Önceliğimizi hep onlardan yana kullandık. Engelli vatandaşlarımız için de her zaman elimizden gelen yardımı yaptık ve yapmaya devam edeceğim” dedi.


“İLİŞKİLERİM HERKESLE ÇOK İYİ”


Herkesle iletişiminin iyi olduğunu ve bunu avantaj olarak gördüğünü söyleyen Hanife Kırkuşu, “Kaymakamlıkla, Belediyeyle ve müdürlüklerle diyalogumuz her zaman iyi oldu. Bu avantajımı her zaman kullanarak mahallem için en iyisini düşündüm ve mahallenin sorunlarını ve projelerimi aktardım. Yeni dönemde de bu ilişkilerimi sürdürerek mahallem için en iyisini yapacağıma inanıyorum. Aynı zamanda kadınların istihdamı ve sosyal faaliyetlere katılımı konusunda projelerim var” diye konuştu.


KOÇARLI’DA İLK VE TEK OLDU


Koçarlı ilçesinin siyasi tarihinde ilk ve tek kadın muhtarı olduğunu belirten Kırkuşu, “Koçarlı’da 52 mahalle var ve mahalle muhtarları arasında tek kadın muhtarım. Aynı zamanda da 52 mahalle muhtarının üye olduğu Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanıyım. Tekrar muhtar seçilirsem başkanlığa da devam edeceğim. Muhtar olmadan önce çekincelerim vardı. 51 tane erkek muhtarın içinde tek kadın muhtar olma fikri başta çekinmeme neden oldu. Ama gördüm ki; muhtarlarımızın hepsi bana gayet iyi davrandılar. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadılar, kendilerinden biri gibi gördüler. Hatta beni her zaman bir adım önde tuttular. Hepsine teşekkür ederim. Kimi abim oldu, kimi babam oldu, kimi de kardeşim oldu. O yönden çok memnunum ve avantajlıyım. Önümüzdeki seçimlerde de tüm muhtar adayı olanlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


“KADINLAR YEREL YÖNETİMDE DAHA ÇOK SÖZ ALMALI”


Kadınların yerel yönetimlerde yer almasının çok önemli olduğunu ve bunu desteklediğini aktaran Kırkuşu, “Aydın ilimiz bir demokrasi kenti Merhum Adnan Menderes’in kenti olmasına rağmen hele hele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 tarihinde ilk Türk Kadınına muhtar seçilme hakkı verilmişken ilk kadın muhtar Aydın’dan olan Gül Esin olmasına rağmen fazla aday çıkmamış. Günümüze bakarsak kadın adayların çoğaldığını görüyoruz. Koçarlı tarihinde ilk kadın muhtar da benim. Yeni dönem için bazı mahallelerde yeni muhtar adayı olan kadın arkadaşlarımız var. Kadınların yerel yönetimlerde yer almasını çok isterim ve her zaman desteklerim. Sadece muhtarlıklarda değil her platformda kadınlarımız olmalı. Bu demokratik bir seçim, takdir halkın. Bir söz vardır: Beşik sallayan eller, dünyayı sallar. Kadınların yapamayacağı iş yoktur. Sadece muhtarlıkta değil, her türlü işte kadınların söz hakkının çoğalması gerekiyor. İlimizde ve ilçemizde böyle ilklere imza atmak tüm kadınlar adına çok gurur verici” şeklinde konuştu.


“RAKİBİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIM”


Koçarlı Gündoğan Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı, aynı zamanda Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu “Mahallemizin nüfusu 900 civarında, oy kullanacak seçmen sayısı da 746 olarak görünüyor. Tüm seçmenlerime samimiyeti ve destekleri için teşekkür ediyorum. Henüz rakibim çıkmadı ama hem rakibim varmış gibi hem de her zaman ki özveriyle 7 gün 24 saat hizmet ederek çalışmaya devam edeceğim” diyerek sözlerini tamamladı.


Necmiye KAPTAN










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.