Gereken Tedbirler Alınmaktadır

GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ocak 2019 11:05
Gereken Tedbirler Alınmaktadır
DSİ 21. Bölge Müdürü Akif Balta, menderes nehrinin taşması nedeni ile gereken her türlü tedbirlerinde alındığını vurguladı.

DSİ 21. Bölge Müdürü Akif Balta, menderes nehrinin taşması nedeni ile gereken her türlü tedbirlerinde  alındığını vurguladı.

Tıkla


Aydın'ın Koçarlı ilçesindeki Yeniköy Mahallesinin bir kısmı ve  tarım arazileri, Büyük Menderes Nehri'nin taşmasıyla su altında kaldı.


DSİ 21. Bölge Müdürü Akif Balta ekipleri seferber ederek tarım arazilerinde biriken yağmur sularının tahliyesi için yapılmakta olan çalışmaları yerinde inceledi.


Büyük Menderes Nehri'nin İncirliova- Koçarlı ilçeleri arasından geçen kısmındaki setler, geçen pazar aşırı yağışlar ve tarlaları dolduran sular, buğday, fiğ, arpa ve yonca ekili ovadaki tarım arazilerini su altında bıraktı. Bugüne kadar bölgede yağmur aralıklarla sürerken ovayı dolduran sular, Yeniköy Mahallesi'nin alt kısmındaki sokaklara ve bazı evlerin bahçesine kadar girdi. Yeniköy Mahallesi ile Germencik ilçesini birbirine bağlayan yol ise adeta göle döndü. Bölgenin sular altında kalmasıyla Yeniköy- Germencik yolu ulaşıma kapandı.


Büyük Menderes nehrinin taşması nedeni ile DSİ 21. Bölge Müdürü Akif Balta çalışmaları yerinde inceledi. Bölge Müdürü Balta “Aşırı yağışlar sonucu tarım arazilerinde biriken yağmur sularının tahliyesi için Bölge Müdürlüğümüzce çalışmalar devam etmekte. Büyük Menderes nehrinde su seviyesinin düşmeye başlaması ile birlikte tarım arazilerindeki yağmur suları da çekilmeye başlamıştır. Bölge Müdürlüğümüze ait 25 adet iş Makinesi ve araçla yapılan çalışmalar başarılı bir şekilde devam etmekte” dedi.  DSİ 21. Bölge Müdürü Akif Balta, gereken her türlü tedbirlerinde  alındığını vurguladı.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.